Én általában a kutyának naponta egyszer adok enni pluszba este szokott még egy maréknyi kutyatápot kapni, mint jutalomfalat, ha elvégzi a feladatokat. Szemenként adom a tápot míg el nem fogy az egy maréknyi. Nos, a minap voltam állatorvosnál, aki javasolta, hogy inkább adjak a kutyának napi 2szer és ne egyszer. A napi adagját osszam kétfelé. Erről kinek mi a véleménye?
Szerintem is legalább kétszer egyen normál adagot minden étkezésnél.
szept. 6. 19:49
2/11 anonim válasza:
megosztó hogy 1 vagy 2 kaja, mindkét módot mondják sokan, orvosok, trénerek, tenyésztők... mi kettőt adunk például, de még fiatal.
szept. 6. 20:10
3/11 anonim válasza:
Hát. Ez több mindentől függ. Vannak olyan fajták, amik hajlamosak gyomorcsavarra, azoknak 2 kisebb adagot szokták javasolni.
Meg a kistestű kutyáknak.
De alapvetően minden felnőtt kutyának elegendő napi 1* ennie.
Én 2* adok. Kölyköknek meg idősnek 3*
szept. 6. 20:41
4/11 anonim válasza:
Mi napi két adagot adtunk neki mikor kicsi volt. Ugye akkor be is nyomta egyből, így vigyázni is kellett, hogy nehogy túl sokat egyen.
Most napi egyszer kap, de reggelre még mindíg van előtte táp. Nem ritkán még délután is.
szept. 6. 22:47
5/11 anonim válasza:
1 éves múlt, akita. Eddig 2x evett. De az utóbbi időben hozzá se nyúlt a reggelihez. Így most csak este kap. Bevált.
Azért azt betarzom hogy pihent gyomorra eszik. Pl ha elötte sétált vagy kocsikázott akkor egy órát biztos nincs etetés.
szept. 7. 12:00
6/11 Senior Séf válasza:
40 éve kutyázok, jellemzően csakis németjucit tartok. Nem esküszöm semmire, de nekem a napi 1x jött be.
szept. 7. 17:19
7/11 anonim válasza:
Kistestű kutyám van, bár még kölyök. Napi kétszer adok neki enni, én így tervezem később is. Volt olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy egy idő után a kutya nem ette meg a reggelit, ha nálunk is lesz ilyesmi akkor nyilván rugalmas leszek.
szept. 7. 19:05
8/11 A kérdező kommentje:
Nekem egy kicsit nagyon testű beagle-m van.
szept. 7. 19:11
9/11 anonim válasza:
Francia bulldogom van, egyszer eszik naponta. Felnőtt kutyának teljesen elég egyszer adni, nem kell szétosztani.
szept. 9. 08:40
10/11 anonim válasza:
Mérettől is függ. Nagytestűeknél szokták javasolni, hogy inkább 2x, mert hajlamos a bélcsavarodásra, pláne ha habzsol.
Beagle-nek én egyszer adnék, ha felnőtt kutyáról beszélünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!