Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kié lenne a nagyobb felelősség?

Kié lenne a nagyobb felelősség?

Figyelt kérdés

Az eset helyszíne egy lakótelepi szervizút, egymás mellett parkoló autók sora. Innen álltam ki az autómmal, épp kezdtem volna valami normálisabb tempót felvenni, mikor a mindig póráz nélkül sétáltatott, idősebb kistestű kutya elém kocogott a parkoló autók közül. Szerencse, hogy kb tízzel mentem és egyből satuféket nyomtam, de már régen álltam mire a gazdi odaért. Nyilván itt nem ötvennel közlekedik a többség, de azóta kb. ettől félek minden egyes kiállásnál, hogy ezt a kutyát vagy más kutyáját nehogy elüssem.

Nekem is van kutyám, meg nyilván tudom, hogy közterületen kötelező lenne pórázon sétáltatni a kutyákat. A kérdés, hogy teszem azt ha ne adj isten veletek történne ilyen és el is ütnétek a kutyát belefizetnétek a kezelésbe? A másik oldalról elvárnátok ezt az autóstól, ha így ütné el a kutyátokat?

szept. 6. 15:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

“ A kérdés, hogy teszem azt ha ne adj isten veletek történne ilyen és el is ütnétek a kutyát belefizetnétek a kezelésbe? ”

Azt majd a rendőr/biztosító eldönti. De alapvetően szerintem ha ő szabálytalankodott, mert nem volt pórázon a kutyája, te pedig betartottad a sebességkorlátozást, kreszt, akkor nem neked kell viselni ennek a terhét.

szept. 6. 15:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen az állat gazdája a hibás ezekben az esetekben. Gazdiként ez miért kérdés? Te felelsz a kutyád biztonságáért (+telken belül tartás, közterületen póráz).
szept. 6. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:
63%

Húúú, én sokat gondolkodtam ilyesmin és ha most történne, akkor nem fizetnék bele (mert tudtommal ez egyáltalán nem törvényi kötelezettségem, csak max jófejség), ha viszont lenne saját, tehermentes ingatlanom és olyan 10-20 M plusszba és látnám a gazdát, hogy gondot okoz a kutya kezeltetése, akkor belefizetnék.

Rendszeresen járok menhelyre takarítani vagy kutyákat fuvarozok a dokihoz, így szerintem valóban segítenék, ha lenne miből (tudtommal egy ilyen műtétes kör 300-nál kezdődik...).

Engem az érdekelne, ha egy flexi vagy 5-10 m-es hosszú póráz van a kutyán, aminek a vége a gazda kezében van és úgy ugrik eléd egy parkolóban, akkor baj esetén jogilag ki a hibás.

szept. 6. 16:41
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Ki olyan hülye, hogy egy parkolóban a 10 méteres póráz végén hagyja szaladgálni a kutyát?🤣Szerintem egy parkolóban azért alapból nem is szabad 10km/h-nál többel menni, kb. esélytelen ott elütni valakit/valamit.

szept. 6. 16:51
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

"egy flexi vagy 5-10 m-es hosszú póráz van a kutyán, aminek a vége a gazda kezében van és úgy ugrik eléd egy parkolóban, akkor baj esetén jogilag ki a hibás"

Akkor is a gazdája. mert hiába volt ott a póráz, nem használta rendeltetésszerüen

szept. 6. 16:52
 6/8 anonim ***** válasza:
89%
Ő szabálytalankodott és még én fizessek neki? Lol fix nem. Em is értem hogy jut eszedbe ilyesmi. Az ő kutyája az ő dolga vigyázni rá. Te mindent jól csináltál, az ilyen kutyatartó csessze meg, nem hogy még mások mentsék a seggét. Tanulópénz. Szerencse hogy ez alkalommal nem történt baleset, de ha történne nem te lennél a felelős.
szept. 6. 16:55
 7/8 Négyszögletű Kerék ***** válasza:
100%
Ha megkarcolná a kocsimat, még azt is leverném rajta, nem hogy még én fizessek azért mert nem bír normálisan közlekedni.
szept. 6. 17:12
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy forintot nem adnék. Ha a kocsimban kárt tenne, a gazda fizetne. Lefotoznám, jelenteném.

Felelőtlen állattartás miatt a nébih állatvédelmi osztálynak is elküldeném a képeket. Majd egy kis bírság után megtanul pórázt használni.

szept. 7. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!