Tudnátok tanácsot adni, mit tegyek a kutyusommal mert nagyon fél az emberektől még tőlem is?
10 hetes szuka kis tacskó. A gond az, hogy nagyon fél tőlem nem tudom miért, 2 hete van nálam és annyit már elértem hogyha jutalomfalat van nálam akkor odajön,nevét már tudja. De jutalomfalat nélkül nem engedi magát megsimogatni, például lefekszik az ágyam mellé, imádja a papucsokat ellopni, szóval szeretném megsimogatni és erre fülét behúzva elfut. Máskor felteszi a kis tappancsát az ágyra hogy vegyem fel, még hisztizik is érte de mikor szeretném megfogni elfut :(
Nem nagyon keresi a társaságomat, próbálok játszani vele,de nem reagál csak nézi ahogy gurítom a labdát, egyedül jobban eljátszik. Mikor pórázon kiviszem a kertbe akkor menne mindent felfedezni, de mikor szeretnék bemenni vele akkor leül és nem akar jönni.
Nagyon rossz embernek érzem magamat, úgy hiszem hogy nem vagyok neki jó gazdija. Szaporítótól lett elhozva, állatorvos szerint nem lett megfelelően szocializálva. Mit tehetnék? Nagyon türelmes vagyok vele csak kicsit szomorú hogy látom más milyen jó barátságba van a kutyusával, az enyém meg nagyon félős.
Két hete van nálad a kutya. Milyen türelemről beszélsz, ha lenne, nem született volna meg a kérdés. A mások, akikkel összehasonlítod a kapcsolatotokat is ennyi ideje vannak együtt a kutyájukkal, vagy az hogy két év, vagy két hét számodra mindegy?
Idő amíg a jó, szeretetteljes bizalmi viszony kialakul.
Nem vagy rossz gazdi, csak rossz helyről van a kutya. egy szaporító nem foglalkozik a kiskutya szocialízálásával, es nem mindenki bán jól a kutyákkal. rossz az idegrendszere. Sajnos az első kutyámmal mi is belefutottunk egy szapis sztoriba.. tenyésztőnek hírdette magát, megnéztük a kicsiket majd elhoztuk az akkor 10 hetes kutyát. a mienk is kicsit félénk volt, főleg a kutyákkal szemben. nem sikerült jól szocizni, valszeg rossz hátteret adott a ,,tenyésztő" . Teltek az évek és egyre jobban elkezdett kőtődni hozzánk, mára már elválaszthatatlanok vagyunk:) sajnos reaktív lett, azaz nagyon ugat más kutyát es agresszív velük, próbálok mindennap segíteni ezen neki, de nem megy és sokak szerint nem is fog. én nem adom fel. ( ez egy jel, hogy vidd el mindennap kutyákhoz, de vigyázz nehigy rossz élmény érje) te csak azt tudod tenni, hogy finoman simogatod néha, próbálj vele játsszani néha, és adj sok jutifalit neki (akkor ha odajon hozzad vagy ha játszik veled, hogy tudja hogy nem kell félni) ajd neki egy kis időt oldódni:) sok sikert, az idő mindent jobbá fog tenni!
13L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!