Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kötődjön mélyebben...

Hogyan kötődjön mélyebben hozzám a kutyám?

Figyelt kérdés

Alapvetően nem rossz közöttünk a kapcsolat, csak szeretném mélyíteni.

Nagyjából fél éve fogadtunk örökbe párommal egy 1.5 éves kutyust. Sulit végig csináltuk, trénerhez is jártunk, hatalmas utat tettünk meg fél év alatt. Figyel ránk a kutya, nagyjából már be is hivható.

Ami kicsit jobban zavar, hogy amikor haza megyünk a szülőkhöz kertes házba, ott mi nem túlságosan vagyunk érdekesek, nem is alszik ott velünk, ha elmegyünk A irányba, apósék B-be, akkor a kutya is inkább B-be menne. Ott inkább az apósom, akit oda vissza követ, pedig havonta kb 1-2x látja, és ami még borzasztóbb hogy utána rettenetes sírásba kezd ha elmegy. Mi ezt a köszönés /üdvözlés nélkülözésével gyakoroltunk, és így utánunk már nem sír. Sajnos apósék kicsit visszamaradottak így nehéz őket megértetni ezzel kapcsolatban. (Ameddig nem nyugszik meg nincs simi, másképp rájuk ugrál is néha)

Jutifalattartóra pedig egyenesen ki van élezödve, értem ezt úgy hogy akinél az van, oda megy. Kaja nélkül nem is dolgozik rendesen.

Nem azzal van a bajom hogy örül nekik, örülök hogy szereti őket, csak nem érzem azt, hogy hozzám esetleg jobban kötődne.

Nem tudom mit csinálunk rosszul. Kézből kapja a kaját egyébként, futiban rengeteget becheckol.

szept. 2. 21:51
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Nem kotodik hozza jobban, ez nem kotodes, hogy betegesen szorong, ha valakit nem lat.

Annak szol a musor, aki hagyja, ezt az en kutyamon is tapasztaltam.

Ti nevelitek, nalatok nem sir.

szept. 2. 22:28
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Úgy tűnik, a kutyád erősen jutalomorientált, és a kapcsolatotokat is erősen befolyásolja ez a tényező. Fontos lenne, hogy a kapcsolat mélyítése érdekében több időt töltsetek együtt közös tevékenységekkel, ahol a jutalmazás mellett érzelmi kötődés is kialakulhat. Próbáljatok meg több időt tölteni egyedül vele, akár új trükkök tanításával, hogy erősödjön a kapcsolatotok.

szept. 2. 22:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat járunk vele sétálni, és a trükköket is én tanítottam neki jutifalattal. Emellett szinte mindennap labdázunk, mert eléggé labdafüggő.
szept. 3. 07:36
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Miért etetitek kézből? Ez nekem fura.

Lehet, hogy apósod jobban sugároz magából falkavezér energiákat és emiatt követi jobban őt a kutya.

szept. 3. 10:33
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

Kezdjetek el egy kutyás sportot, az sokat szokott lendíteni a kapcsolatokon.

Amúgy meg vannak ilyen kutyák, én direkt azt hoztam el, aki póráz nélkül sétáltatható volt és első szóra jött még a kennelrács előtti acsarkodásból is. Utólag persze könnyű ezt mondani... Őt így kell elfogadni és szeretni.

szept. 3. 10:54
 6/7 A kérdező kommentje:

A kézből etetést kutyasuliban ajánlották, és több trainer is javasolta, hogy próbáljuk meg, az sokat segít a kötődésben.

Egyébként nagyon kaja orientált, régebben mindent is felevett a földről, szerencsére erről leszoktattuk.

szept. 3. 11:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Fél év kevés idő. Még adj időt magatoknak.

A kézből etetés egy bevált technika, de ha labdafüggő, egyre többször használhatsz azt is jutalomként. A sportot én is javaslom, valóban az a legjobb arra, hogy a kapcsolatot erősítsd magatok közt.

szept. 3. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!