Nagyon idős kutyát hogy oltatnátok be, ha nem engedi egyáltalán, és féltem,hogy a hatalmas stressztől baja lesz?
A kutya 15.5 éves, 2022-ben volt oltva. Mivel közben édesanyám halálos beteg lett, tavaly elfelejtettük az oltást. Anyát hurcoltuk ide-oda kórházakba pet ct-kre, ct-re, biopsziákra.
Sajnos a kutya hiába egy tündérbogár mindig, egy rossz tapasztalat miatt szinte olthatatlan.
2022-ben már 3 vagy 4 ember félórás munkája volt beoltani...
Közben nagyon legyengült a kutya. Igazán öreges lett. Epilepsziás rohama is volt, hamar kifárad.
Pár napja elővettem a könyvét,akkor láttam,hogy a tavalyi kimaradt.
Mindenképpen be szeretném oltatni,viszont nagyon féltem őt.
Ez a viselkedés nem kölyökkorából ered. Akkor nagyon szépen tűrte. 8-9 évesen volt egy csúnya fertőzése,amire nagyon fájdalmas injekciókat kapott. Azóta egyre nehezebb beoltani.
Konkrétan attól félek, ha elviszem, egy ilyen 30-40 perces őrületbe belehal.
Férjem szülővárosában az állatorvos az ilyen öreg kutyájukat már nem oltotta be. Azt mondta,többet árt,mint használ.
Viszont én mindenképpen szeretném.
Mit tegyek? Azt ne írjátok,hogy fogjam le. Meglett férfiak nem tudják lefogni ketten. Láttam. Lehetetlen.
Van valami gyenge nyugtató, amit adhatnék neki? Nem lesz tőle baja?
Amúgy az epilepsziát kivéve, amit a doki telefonhívása alapján darázscsípés okozott, nincs baja. Csak vén.
Kihívtuk 2022-ben. Még rosszabb volt a helyzet. Be se tudta oltani.
Nem tudjátok elképzelni, mit művel a kutya.
A fiatal doki az feladta,hogy beoltsa.
Az öreg feladta.
Végén a szervezett oltásra vittem el az utca végére. Idegen doki, fél óra szenvedéssel. Pedig már ő is fel akarta adni! De mondtam,hogy mindenképpen szeretném az oltást. Úgyhogy végül talán 3an fogták le...nézni is szörnyű volt.
Anyám lakik a kutyámmal,nem én. Egyetlen társa jelenleg. Gyógyíthatatlan rákos anyám. Va kiről gondoskodnia, ez jó mindkettöjüknek. Még anyám ellátja magát.
Magamhoz sajnos nem hozhatom a kutyám. De nem is venném el anyámtól.
A kutya nem epilepsziás. Eddig nem volt rohama. A doki szerint darázscsípés okozta a rohamot. Azóta se volt másik, csak az az 1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!