Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon idős kutyát hogy...

Nagyon idős kutyát hogy oltatnátok be, ha nem engedi egyáltalán, és féltem,hogy a hatalmas stressztől baja lesz?

Figyelt kérdés

A kutya 15.5 éves, 2022-ben volt oltva. Mivel közben édesanyám halálos beteg lett, tavaly elfelejtettük az oltást. Anyát hurcoltuk ide-oda kórházakba pet ct-kre, ct-re, biopsziákra.

Sajnos a kutya hiába egy tündérbogár mindig, egy rossz tapasztalat miatt szinte olthatatlan.

2022-ben már 3 vagy 4 ember félórás munkája volt beoltani...

Közben nagyon legyengült a kutya. Igazán öreges lett. Epilepsziás rohama is volt, hamar kifárad.

Pár napja elővettem a könyvét,akkor láttam,hogy a tavalyi kimaradt.

Mindenképpen be szeretném oltatni,viszont nagyon féltem őt.

Ez a viselkedés nem kölyökkorából ered. Akkor nagyon szépen tűrte. 8-9 évesen volt egy csúnya fertőzése,amire nagyon fájdalmas injekciókat kapott. Azóta egyre nehezebb beoltani.

Konkrétan attól félek, ha elviszem, egy ilyen 30-40 perces őrületbe belehal.

Férjem szülővárosában az állatorvos az ilyen öreg kutyájukat már nem oltotta be. Azt mondta,többet árt,mint használ.

Viszont én mindenképpen szeretném.

Mit tegyek? Azt ne írjátok,hogy fogjam le. Meglett férfiak nem tudják lefogni ketten. Láttam. Lehetetlen.

Van valami gyenge nyugtató, amit adhatnék neki? Nem lesz tőle baja?

Amúgy az epilepsziát kivéve, amit a doki telefonhívása alapján darázscsípés okozott, nincs baja. Csak vén.

szept. 2. 21:21
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Még annyit írok,hogy mindig ősszel oltatjuk.
szept. 2. 21:21
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
Veszettség ellen? Ilyen idős kutyát már nem kell ezzel terhelni, állatorvosok sem szokták erőltetni ilyen korban már.
szept. 2. 21:31
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen.
szept. 2. 21:31
 4/12 anonim ***** válasza:
23%
Oltsd be te, nem nagy munka. Ha veletek jó fej a kutya, akkor kihívod az orvost, egyszerűen csak bőr alá beszúrod az injekciót, ő beír mindent az oltásiba és nem kell ez az egész stressz.
szept. 2. 21:33
 5/12 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy Kisvárdán lakunk. Féltem az Ukrajnából áttévedő veszett állatoktól.

Bár már sétálni nem igazán megyünk, ha viszem is,csak pórázon. De bejön az udvarra az egér,pocok, patkány, sün, sok kis állat. Velünk szemben rét van,szélső utca.

Szóval nem Pest belváros.

És errefelé 4-5 veszett állat is volt nemrég. Kutya, sakál, tehén, egyebek.

szept. 2. 21:35
 6/12 anonim ***** válasza:
Egy normális állatorvos pillanatok alatt beoltja úgy hogy a kutya észre sem veszi.Hívd ki házhoz a dokit, nem fog stresszellni az állat az otthoni környezetben.
szept. 2. 21:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha félted, tartsd bent, kint pedig csak felügyelettel legyen. Öreg is, epilepsziás is, legyengült is. Ez épp elég neki. Örülj, ha van még fél éve hátra szegénynek, ne akard az oltási macerával stresszelni.
szept. 2. 21:45
 8/12 anonim ***** válasza:
49%
Én már nem oltatnám be. Veszettségre igen csekély az esély amúgy is, ez egyfajta biztonsági intézkedés, mert átterjedhet emberre is, és szörnyű egy betegség.
szept. 2. 21:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Hívd ki az orvost. A legtöbb kutya elsősorban a helyhez köti a rossz emlékeket, tehát az állatorvosi rendelőtől kezd el parázni. Ha kimegy az orvos, úgy csinál, mintha csak egy látogató lenne, ad neki egy jutalomfalatot, megsimogatja, és hopp be is oltja. A kutya fel sem fogja majd, hogy mi történik, csak mire már mindegy.

"És errefelé 4-5 veszett állat is volt nemrég. Kutya, sakál, tehén, egyebek." - Érdekes, a hírekben azt is felkapják, ha valahol Európában találnak egy veszett állatot, de nálatok nyilván ez megszokott csak valahogy senki nem tud róla.

"Meglett férfiak nem tudják lefogni ketten. Láttam. Lehetetlen." - Akkor ezek vagy nagyon béna "meglett férfiak", vagy a kutya nem bízik bennetek ÉS bénák is vagytok, már bocs. Ezt minden rosszindulat nélkül mondom. Akármekkora kutya is legyen, ha két ember nem bír vele, akkor nem a kutya szupererős, hanem nem tudjátok kezelni.

szept. 2. 22:10
 10/12 anonim ***** válasza:

Dokik és asszisztensek között is hatalmas különbség van, egyik kutyám nagyon félt az orvosoktól (éber állapotában kihúzták 3 bent maradt tej-szemfogát és másik alkalommal úgy levágták a körmét, hogy nem volt lába, amiből ne dőlt volna a vér), de mivel rengeteget foglalkoztam vele, morogva, kosárban eltűrt minden kezelést.

Aztán elvittem szívféreg szűrésre a másik kutyával együtt. Amíg én zsonglőrködtem a két pórázzal és kerestem a szájkosarat a táskámban, az egyik asszisztens lehajolt hozzá, kért tőle egy pacsit és már ment is a fiolákba a vér, mire végzett, meglett a kosár, de már felesleges volt :)

Amúgy én is az oltás elhagyásra voksolok.

szept. 2. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!