Egy "hiperaktívnak" gondolt kutyát, hogyan kell kezelni?
"Értelmi fogyatékosok véleménye nem érdekel"
Itt te nevezel másokat értelmi fogyatékosnak? Tényleg nem tűnik fel, hogy te ülsz fordítva a lovon?
"véresre harapdálta a lábamat vastag nadrágon keresztül játék közben, vannak rendesen kék-zöld foltok rajta. A pulóveres karomon is vannak nyomok. " Mert mással aztán még sose fordult elő, hogy játék közben egy kölyök kutya megsebezte... ja, de. És mit csinált az illető, ha volt egy kis esze, és egyedül nem tudta megoldani? Elárulom: kutyaiskolához, kutyakiképzőhöz fordult. Még idejekorán lehetőleg, amikor még kölyök az a kutya, mert a kamasszal vagy felnőttel sokkal nehezebb lesz. Ezt egy nem értelmi fogyatékos felfogja.
"nem hagyom magamat szétharapni, " Ezt MEGFELELŐ neveléssel el lehet érni. Nem pedig lánccal.
Megpróbálsz, esetleg, apránként... Szegény kutya.
"Tanácsot kértem, nem pedig letolásokat."
itt egy tanács, két választásod van:
1) visszaviszed ahonnan van, vagy továbbadod szakértő kezekbe, mert itt csak kár éri.
2) elmész vele egy kutyaiskolába, ahol akár pár alkalom után rendbe teszik a viselkedését, és megtanítanak TÉGED, hogy kell kezelni, mert gyakorlatilag amiket írsz azt mutatja hogy fogalmad sincs hogy kell bánni egy ilyen kutyával. Egy jó tréner olyan kezes bárányt tud faragni szinte bármely problémás kutyából (és itt fiatalról van szó, nem idősebb, idegroncsról) hogy csak na. De azt tartani is kell.
7 hónapos volt a kutyánk mikor menhelyről elhoztuk. Tudod mit láttam belőle 3 hétig? Úgy pörgött mint aki be van mindenezve. Ugrált, harapott, rohangált fel alá, séta közben meg kb lobogtam utána.
Ennek már 5 éve. A világ legjobb kutyája lett.
A lánc nem megoldás. A verés sem megoldás. Kutyaiskola. Neked.
Add mar oda azt a szerencsetlen kutyat egy olyan gazdanak aki tud es akar is vele foglalkozni .
Ne legyel mar ertelmi fogyatekos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!