Csivi etetésnél hogyan adagoljam a tápot fogyáshoz?
Sziasztok!
Kutyaetetésben szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy csivim, és hát sajnos sokszor adogattam neki nasit és egy kicsit meghízott. Nem vészes, 3 kg szokott lenni és most 4 kg. Az állatorvos azt mondta, hogy adjak neki a táp hátoldalán lévő táblázat szerint 3 kg-os kutyának való mennyiséget. Én bárányos brit care tápot adok neki, Belcando Toppingból mokkáskanálnyit a tetejére. A táp szerint egy 3 kg kutyának napi 50g ételre van szüksége, én ezt két részre elosztva szoktam adni.
A kérdésem az volna, hogy amikor mérem, akkor a táp legyen 25g+a topping (ez inkább ilyen lé, nagyon apró kis darabkákkal), vagy úgy mérjem, hogy a táp+topping legyen összesen 25g?
Ezt azért kérdezem, mert ez ugye csak lé kb, és mondjuk 5gramm ebből nem felel meg tápértékben 5gramm táppal, és azért éheztetni nem szeretném. (Sajnos ezt a dokinál elfelejtettem kérdezni, és szabadságon is van most 2 hétig)
Remélem érthetően írtam le a kérdést és nagyon köszönöm ha segítesz:)
Van csivava az ismerősi körben, 7 másik mentettel él együtt. Nagytestűek is vannak a csapatban, mind egy nagy portán élnek.
A gazdájuk főz nekik minden nap, kiegészíti egy kis táppal, aztán sorakozó. Két helyen esznek, de senki nem szól bele, hogy melyik kutya hol egyen. Azt ők lemeccselik egymás közt. Lényeg, hogy esznek, senki sem marad éhen. A gazda megvárja, míg az utolsó is jóllakik, utána elveszi a maradékot, ha maradt, és ennyi. Játszanak, mozognak, egyik sincs elhízva.
Bele is bolondult volna, ha 5 grammra méricskélne, de én azt hiszem, hogy engem se engedne be többé, ha előálltam volna neki ilyen marhasággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!