Hogyan szoktassam le a kutyát a morgásról etetésnél?
Ne vedd el a kajáját, ha nem szükséges - ha igen, akkor határozottan szólj rá, hogy "Nem!" amíg abba nem hagyja a morgást.
Először tanulja meg, hogy nem kell féltenie tőled a kajáját, mert nem vagy csúnya, nem veszed el tőle. Ha eszik, vigyél neki oda valami illatos, zamatos falatot (hívd is fel a figyelmét rá, hogy mi van nálad) és dobd be a táljába.
Te adsz, és nem elveszel.
Emellett először csak légy közel hozzá, amikor eszik. Tegyél-vegyél, közben csendesen beszélj. Ha már nem pillantgat rád, akkor közeledhetsz, megsimíthatod. Ne légy tolakodó, de ha morogna, szólj rá.
Egy idő után bízni fog benned, és nem fogja zavarni az se, ha látszólag ok nélkül veszel el tőle valamit.
Nem nyúlkálok a táljához alapból csak megnéztem elvehetem-e miután nem adta oda az asztalomról "ellopott húst".
Odaenged amikor eszik,simogathatom is csak elvenni nem, de amit az utcán talál csont, csoki ,csiga stb azt kivehetem a szájából.
Helyes, hogy nem piszkálod. Attól függetlenül azt javaslom, hogy csináld végig azt, amit leírtam. Rögzüljön csak benne, hogy te jó szándékú vagy.
Ha sürgősen el kell venni valamit, akkor kínálj neki egy falatot, ami ízletesebb mint ami nála van (nálunk a felkockázott sajt volt a nyertes - érdemes előre betárazni a kedvencéből kajánál és sétánál) és mondd neki, hogy "Kérem!" (vagy Engedd, akármi)
Ha elengedi a tiltott dolgot, akkor először nagy dicséret, ováció, simogatás. Utána kapja meg a finom falatot.
Az nem normális, hogy nem nyúlhatsz az ételéhez. Bármikor lehet gond, hogy el kell venned akár a vacsoráját is.
Erről pedig nem leszoktatni kell, hanem letiltani keményen.
Hogy reagálsz erre? Ha morog, mit teszel? Hogy végződik az egész? Valahogy azt tudom elképzelni, hogy morog, te pedig feladod és ráhagyod.
3 hónapos kutya nem dominál, és hagyjuk már ezeket a falkavezéres dolgokat.
Félti a kajáját. Normális. Etesd egy darabig kézből, ha pedig már tálból eszik, ne elvedd a kaját, hanem dobj hozzá valami finomságot.
Csak annak kell összeállnia az agyában, hogy te nem jelentesz fenyegetést.
Ezt nem tiltani kell, hanem megtanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!