3-4 évesen még mindig egész nap kapar a kan kutyám, hogy kellene leszoktatni erről az ásásról? Hiába szólok rá, akkor csak lehajtja a fejét és odajön simiért, amikor nem látom, akkor folytatja
Hát ha minden alkalommal meg is simogatod, nem tudom min csodálkozol :D
Hangosan szólj rá, vidd arrébb, temetsd vissza a lyukat, és ne hagyd hogy meghasson ha cuki, következetesnek kell maradnod.
Általában akkor csinálják ha unatkoznak, vidd minden nap sétálni, játsz vele sokat, adj neki olyan feladatokat, ami lefárasztja.
Van lehetősége árnyékos helyen heverészni? Nagyon meleg van. Bizonyos mélységben már hűvösebb a föld. Egy gödröt hagyjál me neki, a többit töltsd vissza. Vannak, akinek eredményes a gödörre kutyakakát tenni és vékony földdel takarni.
Egyébként milyen fajta? Mert a kotorék kutyák és annak keverékei sajnos ásósak.
Mikor az életem úgy alakult(érettségi, zh időszak, záróvizsga stb), hogy 4-5 napig nem tudtam megadni a kutyáimnak a szokásos 2-3 óra lemozgatást (futás, biciklivel futás, séta, trükközés, agility edzés, úszás), akkor elkezdtek ásni.
Tudom, hogy nagyon sok olyan kutya van, aki biodíszként semmi kárt nem tesz a kertben, én direkt keresem azokat, akik nem ilyenek, te meg megnyertél egyet :)
Szóval szerintem az lenne az egyik megoldás, ha a fent említett módokon lefárasztanád mentálisan és fizikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!