Lehet baja a kutyának ha megette a gyíkot?
Figyelt kérdés
A kutya nagyon ugatott a kertben, ezért kimentem és valami surrogó, durrogó hangot adott ki az egyik bokor alól.. hülye hasonlat, de mintha egy spray akarna felrobbanni, ezért egy bottal felemeltem a bokrot,hogy megnézzem mi az. Kb egy tenyér nagyságú, barna gyík (vagy annak tűnt) de a kutyám elrohant vele és megette,hiába próbáltam visszahívni... Tudtommal Magyarországon nincs mérges gyík fajta, de mégis... Lehet tőle baja?aug. 23. 16:46
1/12 anonim válasza:
Nagy valószínüséggel nem lesz semmi baja. De ha bármi változást észre veszel rajta, irány a doki!
3/12 anonim válasza:
Nem, nem lesz tőle baja. De minden gyík védett, így jó lenne, ha leszoktatnád a kutyát a gyíkok vadászatáról.
4/12 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy baja lenne, nálunk is anno sok gyík volt és néha levadásztak párat kutyák. Hogy szoktatsz le egy ösztönös vadászt, hogy ne vadásszon? Erre azért kíváncsi lennék. Ha esetleg bármi szokatlan tünete van, menj el vele orvoshoz, de ha minden okés felesleges túlaggódni.
5/12 anonim válasza:
Nem lesz baja szerintem, az enyém is sokszor megette a gyíkot, mégsem lett semmi baja.
7/12 anonim válasza:
Mondjuk az nem tudom miféle gyík lehet, ami ilyen hangokat ad ki magából, amiket leírtál. 😄
8/12 anonim válasza:
A kutyát le lehetszoktatni a nyúl, őz, macska, sün stb vadászatról is. A gyíkról ugyan úgy. Neveléssel,kedves #4. Az rég gond, ha nem tudod hogyan kell nevelni a kutyát, de esetleg tartasz egyet és még tanácsokat is adsz.
9/12 anonim válasza:
Kedves nyolcas! Nem fogok vitatkozni, öldd csak ki a kutyádnak az ösztöneit ahogy akarod, aztán ne csodálkozz, hogy szerencsétlen egy lelki toprongy lesz, hogy semmit sem szabad neki. Nyúl meg őz nem sok kertben rohangál, de egy gyík random ott terem bárhol. Gondolom nagyítóval lesed azt is 0-24-ben, hogy mikor csap le rá. Idegen macskák sem szeretnek arra tévedni, amerre a kutya van, mivel ő a területét őrzi. A sünt sem bántják mert megszúrja az orrukat. Ne aggódj a gyíknak is jobbak a reflexei, mint a kutyának, nem véletlen olyan gyors. 10-ből nagyjából 1-et tudnak elkapni. A természet kicsit okosabb, mint mi.
10/12 anonim válasza:
Te atya ég. Gondolom utolsó te ezek szerint hagyod, hogy a kutyád nyulat kergessen (vagy ki sem viszed a kertből?), hagyod, hogy kisebb kutyákat kergessen, hagyod, hogy gyerekeket vadásszon. Csakhogy ne sérüljön az ösztöne, igaz? Nehogy lelki toprongy legyen. Mert normális foglalkozásról sem hallottál még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!