Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Petvetdata adatbázisban...

A Petvetdata adatbázisban látszik, ha a kutyám chipjét beolvasták mostanában?

Figyelt kérdés

Tegnap délután elveszett a kiskutyám. Ha valaki megtalálta és beolvasta chipjét, láthatok erről bejegyzést az adatbázisban?

Órákig kerestük, facebook csoportokban is posztoltunk, de tegnap óta semmi hír nincs róla. Aggódom érte és attól is tartok, hogy mivel értékes kutya, esetleg a megtaláló nem jelentkezik.

2024. aug. 23. 08:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem látszik.
2024. aug. 23. 08:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem látszik. Nem tudom mitől értékesebb az átlagnál (fajta, színváltozat), de szerintem laikus ezt nem biztos, hogy tudja. Másrészt ha valaki talál egy kutyát hiába tudja, hogy értékes, közel sem biztos, hogy be tudja fogadni.

A közeletekben levő menhelyeket, esetleg gyepit hívd fel, hátha megtalálták, leadták. Pénzjutalom feltüntetése - ha még esetleg nincs - hátha motiválóbb.

2024. aug. 23. 14:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Megtaláltuk közben, köszönöm. Attól tartottam, hogy olyasvalaki fogadja be, aki meg is szeretné tartani, mert még baba nagyon jó természetű. Az igaz, hogy laikus nem feltétlenül látja, az anyagi értékét (én sem az elvesztegett pénzt bántam volna, hanem a kutyus hiányát), de hozzáértőbb ránézésre már meg tudja mondani, hogy törzskönyves fajtatiszta és jó kiállású kutyus. Mini yorkie egyébként. Hamarosan kap egy nyomkövetős nyakörvet a rosszcsont.
2024. aug. 23. 16:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Vigyázz rá jobban. 17 év alatt 1x sem veszett el a kutyám.
aug. 27. 09:22
 5/10 A kérdező kommentje:

4# Nyilván kizárólag azért történhetett ilyen, mert felelőtlen idióta vagyok...

Rendkívül hasznos hozzászólás volt, köszi.

szept. 1. 07:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, valószínűleg. Hogyan tud nyoma veszni egy mini yorkienak?
szept. 1. 08:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Testvérem épp kilépett a kapun, amikor egy motoros nagy hanggal puffogtatva végigveretett az úton, megijedt és fejvesztve menekülőre fogta. Azonnal futottak utána ketten is, de annyira megijedt, hogy semmi nem érdekelte, közel van a házunkhoz egy dunaparti park, oda leszaladt és befutott a susnyásba. Én 15perccel később értem oda, mert nem voltam otthon, előlem nem menekült volna valószínűleg, de mire utolértem őket, már nyomtalanul eltűnt. Mivel akkora mint egy kölyökmacska elég nehéz észrevenni a bokrok között ha elbújik. A testvéreimhez meg nem ment oda hívószóra ilyen stresszes állapotban. Órákon át jártuk a parkot nyolcan, megszokott útvonalakon, ahol sétálni szoktam vele, de sehol nem találtuk. Az lehetett a baj, hogy a számára ismerős részeken kerestük, mert mint kiderült épp az ellenkező irányba menekült. Megijedhetett a zajoktól és összezavarodott, nem talált haza. Arra számítottam, hogy ismerős helyeket keres majd, de nyilván valóan túl sokkos állatpotban volt, ráadásul még kölyök.

Másnap is órákig kerestem, akkor már jó helyen, mint utólag kiderült, de addigra egy idős pár meg tudta fogni és a nyakörvére gravírozott telefonszámon elértek, csak nem vették észre rögtön.

szept. 1. 09:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Sajnálom, örülök hogy meglett.
szept. 1. 09:34
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Szerencsénk volt, hogy nem egy autó elé szaladt ki, de egyébként tényleg vigyázunk és figyelünk rá, csakis pórázon sétáltatjuk, hozzám hívószóra amúgy visszajön és a kapun/kerítésen egyébként nem tud kijutni, csak ilyen szerencsétlen körülmények között. Tudom, hogy sok felelőtlen kutyatartó van, aki azzal sem foglalkozik, hogy rendes kerítés legyen, amin nem tud kiszökni, de nálunk nem ez a helyzet. Baleset bárkivel történhet.
szept. 1. 10:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez valóban így van. Az én kutyám is kb. akkora mint a tiéd, egy tündér, okos, ügyes, minden rendben. Új telekre költöztünk, kerítkeztünk, odafigyeltünk, de ennek ellenére felügyelet nélkül nem volt kint sosem. Többször körbejártunk mindenfelé, feszegettük a kerítést, hogy mindenhol jó-e. Egyszer viszont meglátta a szomszéd macskát, és valahogy nagyjából 5 másodperc alatt kiutat talált. Szerencsénk volt, mert még a mi részünkre ment át (több szekcióra van osztva a kert), de ha tovább szökik a szomszéd felé, kitudja mire átérünk, hol tart..
szept. 2. 09:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!