Éáé kérdése:
Igaz hogy a kutyákat megtaníthatók, hogy ne féljenek a tűzijáték hangjától ?
Figyelt kérdés
aug. 20. 14:41
1/12 anonim válasza:
Elméletileg igen, bár hosszú idő alatt. Viharra hallottam olyan megoldást, hogy etetéskor nagyon halkan játszani annak a hangját, majd fokozatosan egyre hangosabban, ahogy szokja. Az evés pozitív dolog, ha azzal köti össze, akkor a vihart is pozitívabban fogja fel. Ha ez valóban működik, akkor a tüzijátéknál is működhet hasonló módszer. Természetesen ez több mindentől függ, hogy mennyire sikeres, én egy kutyaoktatónál érdeklődnék, ő biztos tud tanácsot adni.
2/12 anonim válasza:
Igen ez a "Pavlovi reflexes" megoldás jól beválhat😁😁😁😁😁
3/12 anonim válasza:
Igaz, de a mostani tüzijátékig már gyorsitott képzéssel sem jutsz sokra!!
4/12 anonim válasza:
Valamelyik igen, valamelyik nem. Vannak nagyon félős kutyák, akik erre nem fogékonyak, de a legtöbb azért megtanítható legalább annyira, hogy ha fél hozzád menjen és ne pedig kiszaladjon a világból. De idő kell hozzá, ezt egy nap alatt már nem tanítod meg neki.
5/12 anonim válasza:
4: olyan is van, hogy ahogy idősödik az addig nem félős kutya elkezd a tüzijáték hangjától félni.
6/12 anonim válasza:
Ahogy a 4-es válaszoló írja. Csak bizonyos mértékig lehet tanítani őket erre, ezt közömbösítésnek nevezik, de nem minden egyednél működik ugyanolyan mértékben. És nem most kell elkezdeni.
7/12 anonim válasza:
Igaz, csak a sok divatból kutyát tartó gyökér, lusta erre. Inkább háborog a tűzijáték miatt. "Tíccsák be!"
Meg különben is, az árát adják oda a proliknak, elősorban NEKI"
8/12 anonim válasza:
Igen, mint ahogy a lovakat is a csatazajra. De én még nem láttam olyan kutyát, akinél ez sikerült volna.
10/12 retektorta válasza:
"De én még nem láttam olyan kutyát, akinél ez sikerült volna."
Kb. az összes rendőr, határőr, katonai szolgálati kutya tudja ezt, bár ott kiselejtezik azokat, akiket nem lehet a lövés hangjához hozzászoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!