Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás, kérhetnék egy...

Ivartalanítás, kérhetnék egy kis segítséget?

Figyelt kérdés

Most kezdtem el dolgozni, megkaptam az első fizetésemet és szeretném a kutyusomat ivartalaníttatni.

A városunkban csak 2 állatorvos van, és habár az egyik a kutyám orvosa szeretnék más orvosokról és árakról is hallani.

Ő mondott egy árat nekem, de szeretnék tőletek segítséget kérni, méghozzá abban,hogy ti, akiknek ivartalanított kutyája van, mennyibe került a műtét és a kezelés. Szeretnék tisztán látni, hogy mi a reális és mi a sok...

Esetleg ajánlhatnátok is állatorvost Fejér megyében,aki végez ilyen beavatkozást, és légyszi árat is írjatok.

Nem ragaszkodom ebből a szempontból az állatorvosunkhoz, szívesen vinném a kutyámat Fejér megyén belül akár hova.

Néztem a székesfehérvári állatkórház oldalát, de nem találtam árjegyzéket, a tatabányain szintén nem.

Tehát várom a tippeket, javaslatokat!=)

Ezen kívül a műtét utáni dolgokról is írhatnátok, hogy mit hogyan kell csinálni, mennyire kell figyelni a kutyára, gyógyulási idő...Amit érdemes tudni arra kíváncsi lennék=)

A kutyám egyébként egy 3 éves, 25-30kg-os szuka, labrador-Rottweiler keverék valószínűleg=)

Köszi előre is!

2010. nov. 2. 12:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ez reális. Ebben benne van az altatás, műtét, az ébresztés, varratszedés tehát minden.
2010. nov. 9. 11:30
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia!

A varratszedésért nem szoktak pénzt kérni. (Az előző kutyánkat az Egyetemen műtötték a térdével és a saját dokink szedte ki a varratokat ingyen).

Szukák néha kicsit (lelkileg) nehezebben viselik az ivartalanítást, de 2-3 nap után már "szinte" kutyabajuk sincs. (Itt nálunk 2 hete volt egy "sűrgős" műtét egy szukának - 5 kölyke lett volna- és Ő az első nap teljesen maga alatt volt... de most már a varratszedésen is túl van és újra boldogan rohangál. :-) Neki 25.000Ft volt komplett.)

2010. nov. 9. 12:17
 13/19 anonim ***** válasza:

Hidd el, nem az ár a fontos, még ha kevés is van a pénzből.

Nagyon el lehet rontani egy műtétet, a szuka ivartalanítása különben is kevésbé egyszerű, mint a kanoké.

Nagyobb a műtét, nehezebben gyógyul a seb.

Én azt javaslom, hogy a jobb orvost válaszd. Ha érdeklődsz, akkor az ottan kutyások között érdeklődj, hogy kinek mik a tapasztalataik.

Komoly maradandó probléma is lehet, ha valami "felcser"végzi.

Ne az árakat nézd, hanem a körülményt, a felszereltséget, hogy mivel altat és hogy a hasonló műtéteknek milyen volt az eredménye.

Ezt pedig csak helyileg tudod megtenni.

2010. nov. 9. 16:09
 14/19 anonim ***** válasza:
szia! látom találtál már orvost, de! nekem 4 hónapos volt a szuka kutyám, altatógázas altatást javasoltak, természetesen belementünk. SOHA TÖBBET! nagyon rosszul volt a kutyám, sokszor hányt és jó pár napig meg se mozdult. Úgy hallottam, hogy vénás altatásnál több óráig alszik, de utána mintha mi sem történt volna. Ha lehet választani, szerintem a vénásat válaszd.
2010. nov. 9. 17:45
 15/19 anonim ***** válasza:

A gázos altatás jóval drágább, és sokkal jobb is mivel nem olyan mértékben káros a vesékre,a májra, a szívre mint a vénás. Ráadásul ezzel szabályozható legkönnyebben az altatás mélysége.

Az én kutyámat vénásan altatták. Műtét után fel is ébresztették, hajnali háromtól másnap délig hányt. 2 napig meg tiszta kóma gyuri volt.

Kutyája válogatja, hogy melyik hogy viseli.

2010. nov. 9. 17:54
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszi az új válaszokat is=)

Ma voltam bent a mi választott orvosunknál, ő 23 ezer Ft-ot mondott. Ebben benne lesz az altatás, műtét, ébresztés és egy éjszakát nála marad egy kennelbe, az utóhatások miatt.

Megbeszéltem vele,hogy ivartalanítással együtt (kedvezményesen)3000Ft-ért chippet is kap a kutyum.

Ezt tartom a legjobb megoldásnak mivel közel van, ezért autózni nem kell, habár szeret kocsikázni, az orvost is jól ismerem, és hát első osztályú a rendelő is meg maga az orvos is tényleg nagyon jó. Tehát ez lesz sztem a legjobb=)

2010. nov. 9. 18:02
 17/19 anonim ***** válasza:

Sok szerencsét a műtéthez, majd írd meg, hogy hogy sikerült!

Drukkolok!

2010. nov. 9. 18:46
 18/19 A kérdező kommentje:

Nos, végül Tata mellett döntöttem anyuval, ott egy helyet már több ismerősünk is dicsért,, panaszt nem hallottam róluk és nekem is nagyon szimpatikusak voltak,tehát kértem időpontot. Szerdán este 8-ra viszem a kutyusomat.

Úgy izgulok :S =)

Annyit mondtak,hogy előtte való nap 2 óra után már ne adjak neki se vizet se ennivalót,hogy minden ki tudjon ürülni a szervezetéből.

Ez nem lesz nagyon rossz neki szerintetek?Mert amúgy nagyon sokat szokott inni, mert sokat mozog.

Majd próbálom visszafogni a mozgásigényét,hogy ne legyen szomjas nagyon,szerintetek ez elég? Vagy neki nem lesz feltűnő?

2010. nov. 14. 21:43
 19/19 A kérdező kommentje:

Nos, megtörtént a műtét, tegnap este 8-ra mentünk. Az altatós nyugtatós szuri után még viháncolt a kutyus, meg is jegyezte a doki,hogy látszik,hogy Rottweiler nagyrészt, mert azok ilyen erősek és utolsó percig kitartanak=)

Aztán bealtatták teljesen, mi elmentünk, visszamentünk érte, fizettem és jöttünk haza. Az út felénél már elkezdett felébredni, fel akart kelni...a párom ült hátra hozzá,hogy lefogja,mert én nem tudtam:) Mire hazaértünk már totál felébredt,, igaz kicsit még kótyagos volt,de azért tudatánál volt már. Megmutattuk neki a garázst, ott mászkáltunk vele egy órát,mert nem akart lefeküdni,aztán mikor végre lefeküdt és elaludt.Akkor kilopóztunk és bejöttünk. Éjszaka 2szer mentünk ki, de csak bekukucskáltunk az ajtón,mert aludt és nem akartuk felkelteni. Fél 7kor kapott vizet, sétáltam vele egyet az udvaron,aztán visszafektettem aludni:)

A gallér nem igazán zavarja, kicsit először kotort vele mindent,de már nem.Viszont enni még nem evett, nem tudom,hogy ez baj e...?

2010. nov. 18. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!