Milyen fajtával nem volt még soha rossz tapasztalatod kutyásként?
Figyelt kérdés
Nálunk ilyen a beagle, a mopsz és a whippet, valahogy ez a 3 fajta mindig olyan békés. Sosem agresszívak, sosem őrjöngenek a póráz a végén a kutyáimra, nem is nagyon foglalkoznak velünk. Még a mentett, rosszul kommunikáló kutyámra is szépen reagálnak.2024. aug. 17. 11:07
4/12 anonim 

válasza:

Én is a beaglet mondanám, de ezt úgy, hogy van egy beaglem, aki reaktívvá vált egy trauma után, és bárhogy is próbálkozunk, egyszerűen nem sikerült "megoldani" még ezt vele. De ettől függetlenül mondanám, hogy egy angyal kutya, ha valamilyen kutyához közel kerül, akkor tök jól el vannak, egy légynek sem tudna ártani, csak messziről a félelem miatt ugat. De összességében az össztapasztalataim miatt a beagle kutyákkal, csak pozitívat tudok róluk gondolni. De amúgy ugyanide sorolnám a labradort + goldent is.
6/12 anonim 

válasza:

#4. Hát nekünk az elmúlt 2 évben sajnos több rossz élményünk is volt idegbeteg labikkal/goldikkal.
7/12 anonim 

válasza:

Nálunk meglepően sok Border Collie van. Barátságos, intelligens, szociális, sose volt vele gond, épp ellenkezőleg, mindig örül a találkozásnak.
8/12 anonim 

válasza:

Én anno közösségi szolgálatot végeztem a szegedi beagle fajtamentésnél. Persze tizenéves gyerekeket nem engednek agresszív kutyához, de nem is mondták, hogy bármelyik az lenne. Úgy fogalmaztak, hogy a beagle az egyik legjámborabb fajta, ezért imádják állatkísérletekben használni, mert könnyű pakolni, illetve gond nélkül hozzá lehet nyúlni, kezeléseket végezni rajta, hiszen nem agresszív. Amikor én voltam ott, akkor folyamatosan volt, valamilyen kísérleti laborból származó kutya, főleg hogy 1-2 kísérletnél többet nem végezhetnek egy-egy állaton és utána megválnak tőle. Ráadásul a beagle-t annak idején vadhajtásra használták, falkában dolgozott, ezért a tenyésztése során erre is lett szelektálva, falkakutya. Egyetlen hibája, hogy mivel a falkász nem tudott egyszerre 20-30 kutyát koordinálni, önállóan kellett dolgozniuk, saját maguktól gondolkodniuk, ezért az emberre nem is szeretnek hallgatni, önfejűek, makacsok.
9/12 A kérdező kommentje:
#7 enyémet a szomszéd border collieja támadta meg és több sunyi példánnyal találkoztam már a fajtából sajnos
2024. aug. 17. 13:50
10/12 anonim 

válasza:

Magyar vizsla. Eddig az összes amivel találkoztam szuper jófej kutya volt. Nekem is volt egy, és komolyan mondom, hogy a legjobb kutyás élményem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!