Az újfundlandinak 4 hónapos korába mennyi az átlagos súlya?
Kan vagy szuka?
Nem ismerem az újfoundlandit (akkor meg minek írok, igaz?), de közel azonos méretű és testfelépítésű kutyákkal van tapasztalatom. Szigorúan "szerintem" az újfoundlandinál is hasonló a helyzet, tehát egy 4 hónapos szuka 15 kg körül, egy 4 hónapos kan 30 kg körül kellene legyen. Jelentős, több kilogrammos eltérések lehetnek a konkrét egyedek között aminek akár genetikai okai is lehetnek, de nagyon soskat számít a táplálásuk is. Az ilyen óriástestű kutyáknál azt szokták mondani, hogy inkább sovány legyen, mint túlsúlyos, mert a túlsúly izületi problémákhoz vezet. Szóval ha a te kutyád valahol 15 és 30 kg között van, akkor valószínűleg nincs gond, de vigyázz, hogy ne hízzon el!
(Mellesleg én annakidején az ilyen jellegű kérdéseimmel a kutyám tenyésztőjéhez fordultam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!