Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 hetes kutya nevelése?

4 hetes kutya nevelése?

Figyelt kérdés
Úgy alakult,hogy egy kb 4 hetes kutyusunk lett, viszont fogalmunk sincs, hogy kezdjük. Szobatisztaság érdekelne leginkább, etetést nagyjából már kiketestem, és tejpótlót is beszereztem. Ügyesen eszik egyedül már. De állandóan bepisil, mindig máshova. Rendeltünk kutya wc-t, de hogy álljunk neki? Ilyen korban egyáltalán el lehet kezdeni?

#kutya #kutya nevelése #kiskutya #4 hetes kiskutya #Kutya nevelés az elejétől #4 hetes kutyus
aug. 13. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Ne legyen! 8 hétnél hamarabb nem lehet elválasztani a kölyköt! Ha a szuka vagy a testvérei élnek, nem hozhatod el a kutyát!
aug. 13. 21:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy 8 hetes korába elválasztható, de sajnos egyéb okokból ez nem volt megoldható.
aug. 13. 21:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy 4 hetes kutyától még ne várj csodát, nem fogod tudni ilyen kicsinek szoba tisztává nevelni.
aug. 13. 22:03
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Már ha nem haragszol ha az anyja még életben van igen is megoldható, hogy az anyjával maradjon. Ez nem kívánság műsor nem hiába nem szabad elvinni egy kutyát korábban
aug. 13. 22:43
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Írd már le, hogy mi az oka, hogy 4 hetesen el lett választva, mert addig fognak itt alázni, amíg ki nem ábrándulsz az oldalból, anélkül, hogy tudnák az indokot. Feltételezem, hogy amennyiben tápszerezed tisztában vagy azzal, hogy még tej kell neki, vagyis az anyja mellett a helye, tehát valami oka csak van, hogy nincs ott.

Egyébként ilyen pici kutyát még nem igazán lehet szobatisztaságra nevelni, nagyjából 3 hónapos korukig nem igazán tudják kontrollálni a záróizmaikat.

aug. 14. 05:45
 6/9 anonim ***** válasza:
31%
én is kíváncsi lennék arra az indokra, ha kerülöd. Két ilyen oka lehet: mentett mert kidobták, vagy meghalt az anyja. Amúgy van bőven videós oktatóanyag neten.
aug. 14. 17:12
 7/9 anonim ***** válasza:
78%

Ti nagyon burokban élhettek. Ilyenkor a gazda a besikerült alomról kijelenti, hogy amelyik x héten belül nem kerül el a háztól arról "gondoskodik", szóval aki segíteni akar kénytelen elhozni 4 vagy 6 hetesen, hogy ne öljék meg. Nem mindig van ez így kimondva, sokszor azt mondják, hogy vagy viszed most, vagy 2 hét múlva már nem lesz meg/itt.

Kérdező, kutyawc alatt mit értesz? Szobatisztaságra úgy kell majd szoktatni, hogy minden evés, ivás, alvás és játék után, vagyis eleinte kb. 2 óránként leviszed/kiviszed és ha ürít nagyon megdicséred. Kutyapelenkával lehet még próbálkozni, hogy bent arra ürítsen, és aztán azt egyre közelebb helyezni a bejárathoz/kerthez, de erről megoszlanak a vélemények, mert bizonyos egyedeket nehezebb utána tényleges szobatisztaságra szoktatni. De szerintem ez még korai, én azt mondanám, hogy talán 6 hetes kortól lehet próbálkozni. Állatorvos mielőbb lássa, kezdjétek meg az oltási sort minél hamarabb. Kutyával ne érintkezzen, de még csak olyan helyre se vigyétek, ahol más kutya járhatott, a parvó ilyen korban szinte biztos halált jelent a piciknek. Ti se menjetek be oda cipővel, ahol a kutyus van, mert annak a talpán is hazavihetitek a kórokozót, de gondolom úgyis szobában van bent, és oda nem járkáltok be utcai cipővel. Amikor hazaértek mossatok kezet mielőtt a kutyushoz értek.

aug. 14. 22:34
 8/9 anonim ***** válasza:
83%

4 hetes kutya ürítése nem akaratlagos. A szobatisztaságot még hónapokra felejtsd el. Takaríts szó nélkül.

A kutyawc-t meg dobd ki.

aug. 15. 11:14
 9/9 anonim ***** válasza:
17%
Lehet támadni a kérdezőt, de van az a helyzet. Nekem kaukázusi volt, az anyja elkezdte bántani, muszáj volt elvenni tőle...
aug. 15. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!