14 éves kutyának első epilepsziás rohamot mi okozhat?
Állatorvost hívtam telefonon,kettőt is. Mindkettő azt mondta,ha sűrűsödik,kap gyógyszert rá.
Szerintem ez ennél azért komolyabb dolog, nem?
Elpusztulhat hétfőig? Iszik,járkál jelenleg. Épp neki mentünk el tápot venni. És erre jöttünk haza...szörnyű látvány volt... 😞
Arra gondoltam,lehet,agydaganata van...más hirtelen nem jut eszembe.
Az egyik állatorvos darázscsípést mondott,hogy az is kiválthatja. De szerintem csak le akart rázni.
Tavaly november óta epilepsziás a kutyánk, kb 2 havonta van rohama már kap rá gyógyszert. Remélem a következőt már megússzuk.
A doki szerint az epilepszia nagyon megterheli a szívét de önmagában ha nem esik le roham közben valahonnan nem veszélyes.
Minimum 2 rohamnak kell lennie hogy epilepsziásnak nyilvánítás és még akkor is kérdéses hogy javasolják a gyógyszert vagy sem. Ha jól emlékszem a májat terheli ezért nem szeretik kapásból adni.
Ha a rohamok gyakoriak és gyorsan sűrűsödik akkor lehet valami agyi gond szal ct. De az esetek nagy részében nem nagyon lehet kitalált hogy mi váltja ki a rohamot
Ha rohama van akkor véletlenül se nyúlj a szája közelébe mert akaratlanul megharaphat. Ha lehet vigyázz rá ,hogy ne essen le ha hányni kezd illetve nyáladzani az ki tudjon folyni a szájából nehogy megfulladjon.
4!
Az előző kutyám 15 évig volt epilepsziás. Tudom, hogy kell vele bánni.
Csak attól félek,hogy ő nagyon idős kutya... És nem fogja megérni a hétfőt sem... 😞
A kutyáknál a céltalan járkálás a nyugtalanság egyik jele. Általában érzik a rohamot előre, feszültek tőle. Ha ilyet veszel észre rajta, szinte biztos, hogy rohamozni fog.
Dehogy fog meghalni, csak kezelni kell. Szerintem egy két évig simán élhet még, de fontos, hogy kezeld, és az előzők tanácsait tartsd be.
Jobbulást kívánok kutyának, neked meg kitartást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!