Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 14 éves kutyának első epilepsz...

14 éves kutyának első epilepsziás rohamot mi okozhat?

Figyelt kérdés

Állatorvost hívtam telefonon,kettőt is. Mindkettő azt mondta,ha sűrűsödik,kap gyógyszert rá.

Szerintem ez ennél azért komolyabb dolog, nem?

Elpusztulhat hétfőig? Iszik,járkál jelenleg. Épp neki mentünk el tápot venni. És erre jöttünk haza...szörnyű látvány volt... 😞

aug. 9. 19:20
 1/10 A kérdező kommentje:
A megyei ügyeletest hívtam, meg egy helyit,aki ismerős. De ő se jött ki. Csak azt mondta,írjam,hogy hányszor kap rohamot. Hát köszi a "segítséget"....
aug. 9. 19:21
 2/10 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam,lehet,agydaganata van...más hirtelen nem jut eszembe.

Az egyik állatorvos darázscsípést mondott,hogy az is kiválthatja. De szerintem csak le akart rázni.

aug. 9. 19:26
 3/10 anonim ***** válasza:
42%
Nálunk 7 éves kutya csinálta ugyanezt nemrég. Egy nap 2x volt rohama meg előtte este. Aznap mikor láttuk a rohamot bevittük orvoshoz írtak fel neki gyógyszert. Sevenalt, aktivaitet szed. Írtak ki diazepámot is amit akkor kell beadni a fenekébe ha éppen rohama volt. De hála istennek mióta szedi a gyógyszert nem volt egy rohama sem. Azóta a gyógyszer adagját is csökkentették
aug. 9. 19:27
 4/10 Gugu Gabor ***** válasza:

Tavaly november óta epilepsziás a kutyánk, kb 2 havonta van rohama már kap rá gyógyszert. Remélem a következőt már megússzuk.

A doki szerint az epilepszia nagyon megterheli a szívét de önmagában ha nem esik le roham közben valahonnan nem veszélyes.

Minimum 2 rohamnak kell lennie hogy epilepsziásnak nyilvánítás és még akkor is kérdéses hogy javasolják a gyógyszert vagy sem. Ha jól emlékszem a májat terheli ezért nem szeretik kapásból adni.

Ha a rohamok gyakoriak és gyorsan sűrűsödik akkor lehet valami agyi gond szal ct. De az esetek nagy részében nem nagyon lehet kitalált hogy mi váltja ki a rohamot

Ha rohama van akkor véletlenül se nyúlj a szája közelébe mert akaratlanul megharaphat. Ha lehet vigyázz rá ,hogy ne essen le ha hányni kezd illetve nyáladzani az ki tudjon folyni a szájából nehogy megfulladjon.

aug. 9. 20:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Öreg a kutya, az agyi leépülésnek lehet ez is az egyik megnyilvánulása.
aug. 9. 20:56
 6/10 A kérdező kommentje:

4!

Az előző kutyám 15 évig volt epilepsziás. Tudom, hogy kell vele bánni.

Csak attól félek,hogy ő nagyon idős kutya... És nem fogja megérni a hétfőt sem... 😞

aug. 9. 20:57
 7/10 anonim ***** válasza:
1 rohamból nem lehet levonni következtetést. Volt epis kutyád, nekem is volt. Gondolom tudod, hogy bonyolult betegség és ezer és 1 kiváltó tényező van. Lehet fél évig semmi nem lesz, vagy lehet mindennapos rohamai lesznek. Előbbinél nem kell gyógyszer, utóbbinál kell és végbél oldat is. Lehet fokális és teljes rohama is. Vannak előjelek, ilyen a céltalan járkálás például, erre fel tudsz figyelni. Amit soha nem szabad, az az, hogy lássa rajtad a kutya, hogy feszült, ideges vagy és félsz. Neked nyugodtnak és felkészültnek kell lenned. Csak 1 rohama volt, ne kezd el temetni gondolatban. Kitartás!
aug. 9. 21:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Céltalan járkálás volt neki mostanában. Nem tudtam,hogy ez egy jel. A apánielemnél ez sosem volt. Legalább ezt is megtudtam,köszi!
aug. 9. 21:57
 9/10 anonim ***** válasza:

A kutyáknál a céltalan járkálás a nyugtalanság egyik jele. Általában érzik a rohamot előre, feszültek tőle. Ha ilyet veszel észre rajta, szinte biztos, hogy rohamozni fog.

aug. 9. 22:41
 10/10 anonim válasza:

Dehogy fog meghalni, csak kezelni kell. Szerintem egy két évig simán élhet még, de fontos, hogy kezeld, és az előzők tanácsait tartsd be.

Jobbulást kívánok kutyának, neked meg kitartást!

aug. 10. 15:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!