Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vert már át szaporító?

Vert már át szaporító?

Figyelt kérdés
Engem igen. Tiniként mindig szerettem volna egy Leonbergi-t. Meg tudtam volna venni a saját megspórolt pénzemből, de a szülők megtiltották, hogy tenyésztőtől vegyek, "mert az túl drága és ne pocsékoljam el a pénzem olyan marhaságokra mint a törzskönyv". Kénytelen voltam belemenni, mert igaz a saját pénzem volt, de a szüleim nagyon szigorúak voltak. Találtunk is valakit, aki Leonbergi kölyköket árult. Meg lehetett nézni a szüleit, mindekettő nagyon szép, jó kiállású kutya volt, a kölykök is jól néztek ki. Kiválasztottam egy szukát és hazamentünk. Minden rendben volt addig míg a kutya nagyobb nem lett, ugyanis a Leonbergiek nagytestű kutyák az enyém viszont még 1 évesen is maximum közepesnek volt mondható, arról nem beszélve, hogy abszolút nem hasonlított a fajtára. Hatalmasat csalódtam, hogy nem az aminek megvettem. 45.000ft-ot fizettem egy oltások nélküli keverékért. Nagyon szégyellem, de teljesen letargikus lettem és nem emiatt nem foglalkoztam a kutyával, akit emiatt menhelyre adtak a szüleim és emiatt bűntudatom is van, de 16 évesen akkora csalódás volt, hogy elment a kedvem a kutyázástól. Miután elköltöztem és saját életet kezdtem első dolgom volt felkeresni egy tenyésztőt és vettem egy igazi Leonbergi-t, akivel azóta is boldogan élünk.
aug. 9. 14:40
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Gondolj amit akarsz, nem szeretem a menhelyi kutyákat.
aug. 9. 18:45
 12/14 anonim ***** válasza:
Húgomat egy yorkie-val, aki nagyon aranyos volt, de 5 évesen váratlanul meghalt. A boncoláskor kiderült, hogy tele volt valami apró, szóródott daganatokkal. A húdom sokáig vigasztalhatatlan volt. Sok évvel később lett újra kutyája, ő mentett eb, akiben aztán minden van. Kutyát menhelyről vagy tenyésztőtől érdemes szerezni. Főleg, ha a gyerekének akar valaki örömet, mert ott aztán lesz dráma, ha beteg lesz a kutya. De amúgy is.
aug. 9. 19:47
 13/14 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, az első kutyádat sajnálom, de szerintem több szempontból is a szüleid hibája volt ez, ne érezd magad rosszul. Egyrészt, felelőtlenek voltak és hagyták átverni magukat. Másodszor kamasz gyereknek kutyát engedni azt jelenti, hogy elsősosoben neked, szülőnek lesz a kutyája. Aki megengedi egy kamasznak, tudhatja, hogy simán rámaradhat, mikor egyetemre/dolgozni megy, elköltözik, vagy szimplán elveszíti az érdeklődését. Az ő felelősségük lett volna az a kutya, ha te csalódott voltál, és az ő döntésük volt, hogy inkább megszabadulnak tőle, mintsem viseljék a felelősséget a saját döntésükért.
aug. 9. 19:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
A közvetlen környezetemben történt, hogy vásárlásra került egy labrador kölyök. Később derült ki, hogy orjás snaucer - labrador keverék. A csalódottság szintén megvolt, de egyszerűen annyira jófej, engedelmes, hűséges, belevaló kutyává cseperedett, hogy teljesen elvette a figyelmet arról, hogy nem fajtatiszta.
aug. 10. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!