Mi lehet abból ha a kutyának Novocetrin allergia elleni gyógyszert adok?
"egy endoszkópos vizsgálatnak meg kellett volna történnie"
Feltéve, ha van rá a kérdezőnek mintegy 150-200 ezer Ft-ja.
#33:
Jól van, te nagyon okos tojás, akkor itt az 1 millió forintos kérdés: Ha valakinek nincs pénze kutyatartásra, mi a názáreti öregisten megszentelt segglukáért tart kutyát?
Az hogy Magyarországon nincsenek állatvédelmi intézkedések, és emiatt minden jöttmentnek lehet kutyája, nem jelenti azt, hogy az jó is úgy.
Igazából már ha a törvényileg kötelezőket (oltás, chip, talán a féreghajtás is) megcsinálja valaki, már akkor boldogabb a világ.
(3 hónapos kutyát vittem állatorvoshoz miután elhoztam a tenyésztőtől, nem bírták megkérdezni a rendelőbe, hogy UGYEVANOLTÁSA, sose láttam ennyire boldog embereket, mikor mondtam, hogy igen)
Szóval igenis legyen 150 ezre, ha kutyát vállal valaki, de úgyse lesz.
Ahogy 2 ezret se adna a kutyatápért.
Legtöbb kutyának csak a 3 ezres lánc jár egész élete alatt.
Kérdező, őszintén: mi a fsznak teszel fel itt kérdést ha nem fogadod el azokat a válaszokat amik nem értenek veled egyet?
Hogy lehetsz olyan arrogáns hogy meg sem fontolod hogy esetleg nincs igazad?
Leirtak jó páran, de leírom én is, humán gyógyszerekkel tömni a kutyát nagyon veszélyes! Az hogy valami jó az embernek nem jelenti azt hogy a kutyát nem fogja megölni.
És nem, a pollen allergia nem jár kohogessel náluk. Mindkét kutyám pollen allergiás, vakaróznak, begyullad a fülük, nyaljak a fenekuket de egy köhintésük sincs, nemhogy kopet.
De ha Mr. Gungasam olyan kva okos akkor oldja meg gyakorikerdesek nélkül.
Van egy kutyás csoport a FACEBOOK-on amelyben nyilatkoznak a kutya tulajdonosok, hogy adnak a kutyáiknak cetirizint. Most én is abbahagyom a cetirizin kezelését a kutyánknak mert úgy veszem észre, hogy nem javul az állapota. Amúgy a megveszekedett állatvédőknek: Sok ember tart kutyát egy fillér ráfordítás nélkül. A filozófia alapja, hogy az csak egy kutya. És igazuk van! Bár mennyire is sajnálom a kutyánkat nem fogom rákölteni a fél nyugdíjamat. Eddig mióta megvan, felelős állattartóként jártam el, de mivel a töketlen állatorvosok nem képesek diagnosztizálni a kórságát (asztma, idült kennel köhögés lehet) lemondok róla, sajnos nem visz rá a lélek , elinjekcióztatni. Lehet, hogy egy antibiotikum kúra kellene. Már így is 250000-350000 körül jár az alig másfél éves kutya anyagi terhe a kaját nem számítva.. Véleményem szerint kialakult egy etikátlan "lefölözési" üzleti módszer a kisállat tulajdonosokra alapozva. Hát engem nem fognak fejni, mint egy tehenet.
MÁR három állatorvos vizsgálta meg a kutyánkat készült rtg. , időben kapott injekciókat, oltásokat , féregtelenítéseket.
36#-nak: Megfontolom, hogy melyik válaszolónak a válaszát fogom elfogadni, mindegyiket nem lehet.
34#-nek: Az, hogy most egy kutya tartása mennyibe kerül nincs kőbe vésve van aki moslékon semennyi pénzből is nagyon jól tartja a kutyáját. Nem lehet minden vidéki keverék seggét kinyalni...Annyi pénz nincs ebben a társadalomban. Még az állat menhelyek is nélkülöznek.. Azt gondolom, bármilyen morbidnak is tűnik első olvasásra, hogy könnyebben juthatok egy egészséges másik kutyához mint a meglévő kutyánk egészségéhez. Biztosan a következő kutyánkat is nagyon fogjuk szeretni ha ezt elástuk a kert végében mert az állatorvosok kapzsisága előrébb való mint a páciensük gyógyulása, az hülye nyugdíjas csak elhozza 5x-10x , kifizeti a vizitet. Na ennek vége!
De nem az a megoldás, hogyha neked nem kell, akkor senkié se legyen, altassuk el. Egy csomó ember van, aki befogadna így kutyát, azt írod, hogy alig másfél éves, vagyis még szinte kölyök. Oké, elhiszem, hogy neked nincs rá pénzed, meg a te véleményed is vélemény, de ha lemondasz a kutyáról, akkor nem kell elaltatni, hirdesd meg Facebook-on, Jófogáson, vagy akárhol ingyen elvihetőként, még olcsóbban is kijössz, ha már a pénzről beszélünk, mert az altatás díját nem kell kifizetned és el sem kell temetned a "szeretett" állatodat.
Egyébként az állatorvosi szakma az egyik legnehezebb, nem véletlenül minden állatorvos doktor, az a legmagasabb tudományos fokozat. De még így is gyakorlatilag a gazdi az állat szócsöve, ő a döntéshozó, ha ő nem működik együtt az orvossal az nagyon megnehezíti a dolgát.
Na ugye hogy nem allergia. De nem hallgattál volna ránk, mert te aztán jobban tudod..
Másfél éves.. Gondolom a jó öreg szaporítós fajta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!