Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rejtett betegség lehetett?bèle...

Rejtett betegség lehetett?bèlelzáródás kutyákat ennyire hamar elviszi?

Figyelt kérdés

5 hónapos bishon havanese kiskutyám története. Egyik vasarnap este kihányta a vacsoráját emésztetlenül,előfordult már egyszer ilyen gondoltam habzsolt. Reggelre kis hányás fogadott gondoltam valamit beehetett séta közben,füvet hasonló egyszer már volt ilyen. Aztan többször hányt elesett lett délben vittük is az orvoshoz. Drnő megtapogatta hasat kerdezte hajlamos e megragni megenni dolgokat.igen sajnos…röntgent készítettek melyen szépen kirajzolódott hogy vmi van a belében!kapott fajdalomcsillapítót,hanyas csillapítót és kontrasztanyagot.azt mondtak hnap kontroll arra varunk távozik e… és én tényleg elhittem kikakilhatja.3 orat nem is hanyt.de csak feküdt.delutan rosszaul lett nem is ivott sokat hanyt 5 kor vissza vittük rendelőbe akkor mar mas dokik voltak! Mondtam mit mutatott a rtg kep,mit kapott es h sokkal rosszabbul van nem iszik stb! Ismet meg rtg-ék,ismet kapott fajdalomcsillapitot.. mondtak h kontraszt anyag vagy csak felig szivodott fel mèg vagy bélelzáródása lesz inkabb utobbi… DE elküldtek h hnap reggel kontroll!

Ezen a napon még reggel kakil es pisilt is. Este fele még rosszabbul lett mar vért hanyt! Felhivtam őket mivel ügyelet is van h azonnal műtsèk meg ne varjanak reggelig,de mondtak egy orvos van nem tudja megműteni. Ügyelet masik varosba lett volna,férjem éjszakas volt nem tudott elvinni! Egesz ejszaka vereset hanyt,sokat nem ivott,fecsivel itattam!es aznap reggel óta nem volt pisi sem! Megèlte a reggelt,rohantunk vele a rendelőbe,azonnal műtöttèk!egy apro cumifej db volt elakadva!2.5 éves kisfiam van valom az eset elötte napon pillanatra letette az agyra a cumijat miközbe ivott ès kutyàm bevette a szajaba èn meg kiszedtem, kidobtam,de nem tudtam hogy nyelt le belőle! Azt mondtak nagyon vekony volt a hasfala szakadt szét 3szor varrta a sebèsz,gyomrat kimostak vmi halot tettek be, bele szivaroghat így is,antibiotikumot kapott,de kihozzak nekem kap infuziot és haza vihetem… mar mikor kihoztak merev volt és nyitva volt a szaja nem lattam h lélegezne.. egy asszisztens jött is elvitte majd jött a műtős orvos.hogy meghalt! Leállt a legzese!sokkos allapotba voltam alig ertettem mit mond. Azt mondta mája vagy szive nem birhatta… de h ilyen fiatalnak nem szoktak verkepet nezetni h sok kisebb allatoka műtöt és mind túl élte, nem érti ő sem. Mert ha ez vasarnap este kezdődött az első tünet nem szabadott volna kedd reggel meghallnia! A miérteket keresem… hibaztak az orvosok is mert azonnalmeg kellett volna műteniűk nem várni! Azota se tudtam feldolgozni . Probaltam lehető legrövidebben leírni.

2024. aug. 5. 14:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy fogalmazni szoktam, rég elvesztettem már a bizalmamat az egészségügyben. A humánban és az állatiban is.

Orvosok között is rengeteg a béna nyomoronc kókler.

Nekem macskám halt meg szintén bél gondok miatt, napokig ment a huzavona, labor meg minden szar, 100e Ft-ért kb. A végén megműtötték, de akkor már késő volt.

Volt egy doki akihez régebben jártunk, ő már nem volt ott, Budára költözött. Hozzá kellett volna vinni. Mondta, hogy náluk reggel viszem, délután már műtötték volna. De persze akkor se tuti, hogy nem omlik össze a keringése vagy ilyesmi. Nyilván nem szidja a többi dokit.

Ez már lassan 10 éve volt. Azóta is bánom. Azóta bármi kicsit komolyabb van, inkább őt keresem. Másik macskával is inkább felutaztam Pestre hogy ő műtse. Ő megbízható.

Itt kivittem az mostani egyik macskánkat mert vakarózott meg hányogatott. Kb 80e Ft-ig ment a huzavona, laborokkal, a végén rájött nagy nehezen az asszisztens, hogy bolhás. A hányásra meg már napokkal korábban látatlanban megmondta a régi dokink (ingyen), hogy quamatelt kell neki adni. Végül azt is odaadtam neki. Másnaptól nem hányt.

Ennyit erről. Nagyon nehéz jó orvost találni. Ahogy bári más témában nehéz jó szakembert találni.

Most másik macskának fülében van hematóma. Azzzal is inkább elviszem a dokinkhoz minthogy itt vergődjek. Olcsóbb is sokkal, mert lassan 20 éve ismerem.

2024. aug. 5. 15:07
 2/3 anonim ***** válasza:
65%
Nem műtötték időben és emiatt hasogatta fel a beleit!
2024. aug. 5. 15:18
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen az orvosok hibáztak. Még az első hazaküldés oké, hátha kijön magától, de másodszor, főleg, hogy mondták is, hogy inkább bélelzáródás... Nagytestű kutyánál is, de kistestű és/vagy kölyök kutyánál meg aztán végképp azonnal műteni kell, mert szétfeszül belül a kutya, túlterhelődnek a belsőszervek és kész, vége. Túl későn műtötték meg. Nagyon sajnálom!
2024. aug. 5. 15:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!