Rottweiler lakásba, első kutyaként?
Egyedül élek 50 nm-en + terasz, home officeban. Egy erősen kötődő, empatikus, kutyaszerető ember vagyok, aki a hosszú évek után kiábrándult az emberekből és a párkapcsolatból, és egy társra vágyna a kutya személyében. Alapvetően aktív vagyok, szeretek túrázni, havi 100 km-t futok, de ez csak nőni fog, és vinném kutyasuliba.
Rotira vágyom, de aggaszt, hogy nem lenne itt neki tere. Szenvedne egy lakásban?
Rotti nyugis gazdacentrikus fajta, ha eleget foglalkozol vele és mozgatod kint, akkor szépen el lesz melletted, amíg dolgozol/főzöl/bármit csinálsz otthon vagy ha otthon is hagyod egy pár órára.
Ha pedig valóban viszed kutyasuliba, akkor azzal sem lesz gond, hogy első kutya.
A lakás talán csak a pásztorkutyáknál lehet necces, meg ha nincs lift, egy éves koráig nem nagyon kéne lefelé lépcsőztetni.
Láttam már teljesen szociális rotikat és olyanokat is, akikkel egy kész szervezőmunka a séta, onnantól kezdve, hogy mikor-hova menjenek (általában kocsival kiviszik őket a határba), odáig, hogy végig pásztázzák a gazdák a környéket, hogy ne jöjjön másik kutyás. Én olyan kölyköt kérnék a tenyésztőtől, aki alkalmas a városi életre, amint lehet, vinném oviba is és igyekeznék minél több ingerhez hozzászoktatni, szocializálni.
Szerintem nagyon jó ötlet, a tőlem származó kölykök közül többet bent tartanak, nagyon jól megvannak.
Kiválóan is teljesítenek a kutyaiskolákban, az mindig nagy büszkeség a gazdának, ha elsőként tanulja meg a feladatokat a kutyusa, nagyon jó választás, csak meg kell nézni, honnan veszed, milyenek a szülők, meg kérni kell referenciákat.
Szuka lehet picit jobb döntés, mint a fiú pici lakásban, bár több kan kiskutyusomat tartanak bent lakásban.
A lányoknak kisebb az energiája, és picivel jobban puszi osztósabbak, viszont örző-védő képzésekre valamivel gyengébbek bizonyos szempontokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!