Tényleg ennyi felelőtlen ember van? Ennyi rossz állatorvos lenne?
1.: Sok embernek kajára sincs pénze.
2.: Sok embernek nincs kocsija. Hogy vigyen el egy 40kg.-os ebet, ami még nem volt buszon, 50 km.-re?
3.: Csóró öreg elhozza a 10+ éves ebét. Látom az öregen, hogy nem pénzes. Tényleg akasszak a nyakába egy 50-100-300-as számlát? (Ha terepjáróval jönne, drága órával, ne félj nyomnám a ceruzát, meg Fifikébe a 8000..., izé 28000 forintos cuccot.) Vagy vegyem le a 3 gyerekét egyedül nevelő anyukát 20000-re, miközben a gyerek egere 500 forint a sarki kereskedőnél + meg kell tanulnia, hogy az életben mindenki meghal úgyis?
Sok tapasztalatlan (ezt akarom hinni es nem azt, hogy pont lecarom típusok) állatorvos van. Ahova mi járunk, ott is sokan dolgoznak, de mi egyhez ragaszkodunk. Ha valami ráerős, akkor nyilván hozzá kérünk időpontot, de ha SOS, akkor adj uram azonnal valakit, szóval megyünk ahoz aki ott van. Volt, hogy rohantam a macskával, mert valami fura volt vele (csak benti) és jobb híján úgy tudtam megfogalmazni, hogy furán viselkedik, fura a testtartása és fura az arckifejezése... A kiscsaj, aki bent volt, semmit nem látott rajta, a cica bújt, dörgölőzött, de én akkkr is láttam, hogy valami nem ok vele. A doki nagyjaból hülyének nézve mondta, hogy dehát semmi baja a macskának én meg mondtam, hogy de van! Végül felhívta a szokásos állatorvosunkat, aki azt tanácsolta, hogy tartsa bent a macskát megfigyelésre, majd ő is megvizsgálja. Ő vagy sejtette, hogy jobban ismerem a macskámat, mint egy idegen, vagy csak a hülye túlaggódós gazdit szerette volna lenyugtatni, de akkor is jót tett velünk. A macska bent maradt. Kb 1 óra múlva telefonált a dokink (2 órával a műszakja előtt), hogy jaj, de jó, hogy bent hagytam, mert folyamatosan hány és megy a hasa a macseknak, őt riasztottak hozzá azonnal! Végül mint kiderült megevett egy betevedt zöld poloskát és súlyosan allergiás rá. Az volt a mázli, hogy bent hagytam. Még 2 hétig visszajártunk, hogy a majfunkcióit ellenőrizzék, olyan carok lettek az eredményei.
Ha tapasztalatlan gazdi vagyok, lehet, hogy a kiscsaj simán rávett volna, hogy hazavigyem a macskát, majd esetleg mikor egyedül van otthon, kínok között meghal, hiszen "Nincs semmi baja!".
Szóval igen, sajnos az emberek egy része is lecarom/tapasztalatlan és amikor ehhez egy hasonló kaliberű állatorvos is társul, na az a katasztrófa! Ez pedig nagyobb hírértékű, mint az, hogy a szuper állatorvos sorozatosan látja el és kezeli eredményesen a hozzá vitt állatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!