Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell tenni, ha a kutyám...

Mit kell tenni, ha a kutyám folyton visszafelé tüsszent?

Figyelt kérdés

Tegnap kezdődött el, amikor az udvaron voltunk. Egy fűszálat rágcsált, amikor hirtelen elkezdte ezt a hörgő hangot kiadni. Hallottam már erről, tudtam mi lehet, de arra nem jöttem rá, hogyan segíthetnék rajta.

Van, hogy hosszú percekig nem csinálja, aztán újra előjön. Úgy tudom, ettől nem feltétlenül kell megijedni, de látom szegényen, hogy megviseli, és nyilván engem is. Nem akarom szenvedtetni. Próbálom apró adagokkal etetni, néha elfogadja, de néha a falatok után is elkezdi. Már nem is nagyon eszik inkább miatta.

Mit lehet ilyenkor csinálni?

(Nyakát próbáltam masszírozni, egyik orrlyukát befogni, de az csak pillanatnyilag szünteti meg)

Előre is köszönöm a segítséget!

#kutya #állat #Visszafelé tüsszentés
aug. 2. 18:24
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Mit lehet tenni? Állatorvos, endoszkópos vizsgálat.
aug. 2. 18:32
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

Hát menjetek orvoshoz.

Amúgy általánosságban igaz, ha a kutyád nem akar enni, akkor nagyon érdemes meglátogatni a dokit...

aug. 2. 18:34
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Önmagában a visszafelé tüsszentéstől valóban nem kellene megijedni, de ha azzal párosul hogy nem is eszik, akkor az szerintem nem jelent jót. Egy kutyánál amikor valamilyen tünet azzal párosul hogy az evésben, ivásban, pisilésben, kakilásban is változás áll be, akkor az általában valami olyan problémát jelent ami magától nem fog elmúlni.

Néha az én kutyám is "tüsszent visszafelé", pár havonta egyszer, 2 percig, és utána kész. Ebben az esetben valóban nem kell aggódni. De ha nem tudja szegény abbahagyni, és már nem is eszik miatta, akkor talán indokolt.

A legjobb eset hogy valami allergia okozza. Egy fokkal rosszabb ha valami idegen dolog bekerült a légutakba, és attól próbál szabadulni. A legrosszabb eset ha ez az idegen valami egy toklász, mert akkor az csak egyre beljebb fúródik, ahogy vergődik szegény és próbál szabadulni tőle.

Én lehet hogy még ma elvinném egy ügyeletre (nyilván függ attól, hogy hol laksz), de holnap mindenesetre reggel vidd el orvoshoz. Max megnyugtatnak, hogy semmi baj. De ha meg van baj, akkor azzal meg kellene kezdeni valamit, inkább előbb, mint utóbb.

És ezt az egészet csak azért írtam le, mert szerintem a kérdésből jól látszik, hogy aggódsz a kutyáért és a szíveden viseled a sorsát. Rohadtul fogsz magadra haragudni ha valami komolyabb baja van, és otthon ültél meg az internetről próbáltál tájékozódni, ahelyett hogy megnézetted volna egy hozzáértővel.

aug. 2. 18:47
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Nekem is csinált ilyet hogy visszafele tüsszentett, de csak 1-1 percig néha. Normális. Mikor sokáig csinálta egyszer, tudtam hogy baj van, ki is derült hogy felment az orrába egy toklász. Lehet itt is hasonló a gond.
aug. 2. 18:54
 5/10 A kérdező kommentje:

Természetesen eszembe jutott az állatorvos és el is fogom vinni, viszont autóm nincs, és őszintén így nem merek vele buszra ülni, soha nem buszozott még és a legjobb esetben is egy órát kellene utazzunk. Csak addig szeretnék valami megoldást találni, amíg kerítek valakit, akivel el tudom vinni.

Köszönöm a kedves válaszolóknak, és azokat pedig, akik csak okoskodni tudnak, és bunkó módon irkàlni, előre is kérem, hogy a fentiek tudatában tegyék a továbbiakban.

aug. 2. 19:01
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Lehet beteg, megfázás ilyen is okozhatja. Az én kutyán allergiás, ezért csinálja, de nála a másik tünet a vakarózás. Aki azt írta, hogy önmagában a belső tüsszentés nem veszélyes, de más tünettel együtt jelezhet baj, neki adok igazat. Állatorvos nem megy ki házhoz? Nálunk volt ilyen doki, kérdezd meg, hátha.
aug. 2. 19:55
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
Van olyan orvos, aki házhoz megy. Mondjuk szerintem mindig jobb a rendelőbe vinni a kutyát, mert ott még is több eszköz áll rendelkezésre ha szükséges, de nyilván ez is jobb mint a semmi. Igazából a visszafelé tüsszentés tényleg nem baj, de úgy tűnik most valami nagyon előhúzza neki ezt, pláne hogy enni se akkor. Itt valószínűleg valami van a háttérben. Meg én is gondoltam arra, hogy toklász mehetett be neki, az pedig nagyon veszélyes tud lenni.
aug. 2. 20:26
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
* enni se akar
aug. 2. 20:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Ilyenkor azt lehet csinálni, hogy elvisszük állatorvoshoz. Ne két hét múlva menj, hogy már hetek óta köhög a kutya, hidd el, nem lesz boldog az állatorvos.
aug. 3. 14:24
 10/10 anonim válasza:
Vidd el dokihoz
szept. 3. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!