Hol vannak olyan túrahelyek, ahol biztosan nincsenek vadászok, nem lőhetik ki a kutyát?
Stabil kutyám van, bármikor visszahívható, de szeret körülöttem futkározni, szaglázni, bokorba bemenni, de nagyon félek, hogy kilövik, ha nem lenne rajta póráz:(
Veszprém megye, Balaton felvidék leginkább
Szerintem a frekventált helyeken nem lövöldöznek, ahol meg a "túraút" a városban van, szinte kizárt. Veszprém megyében pont nem tudok, de ilyen a Gellért-hegy, Margitsziget, Hajógyári, tatai Öreg tó, tatai Angol park, Környén a tó, Solymár Paprikás patak, Normafa.
Egyre "szelídebb" a hazai vadállomány, én jobban félnék attól, hogy egy vaddisznót megtalál a bokorban, az én kutyáim ezért csak az ösvényen/úton mehetnek.
Ír itt mindenki mindent, a lényeg az hogy a vadász a kutyát csak akkor lőheti ki, ha éppen vadat hajt és a gazdája nem fellelhető.
Tehát az erdőben póráz nélkül sétálás önmagában nem indok arra, hogy bárki kilőjje!
Kijelölt turistaúton tartózkodóra/út felé nem lőhet a vadász. Ez felénk minden szempontból tiltott lőirány.
Ha letérsz a kijelölt útról nyiladékra a kutyával, akkor lőhetne.
Viszont felénk nem lőnek, inkább kirakják fb-ra, hogy itt csatangol a kutya. Kivéve ha vadat hajt, akkor lelőheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!