Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol vannak olyan túrahelyek,...

Hol vannak olyan túrahelyek, ahol biztosan nincsenek vadászok, nem lőhetik ki a kutyát?

Figyelt kérdés

Stabil kutyám van, bármikor visszahívható, de szeret körülöttem futkározni, szaglázni, bokorba bemenni, de nagyon félek, hogy kilövik, ha nem lenne rajta póráz:(

Veszprém megye, Balaton felvidék leginkább

aug. 2. 12:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Sehol. A kutyádat tartsd pórázon. Vagy vidd kutyafuttatóba.
aug. 2. 12:44
 2/12 anonim ***** válasza:
aug. 2. 12:45
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
Magyarországon volt már olyan eset, hogy a gazdájától nem messze pórázon sétáló kutyát kilőtték, szóval sehol. Én csak olyan helyre szoktam vinni, ahol nincs sok fa és jól látható, hogy ott vagyok én is. Nem lehet sose tudni mikor lövik ki a kutyát ezek a részeges elmebetegek
aug. 2. 12:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a frekventált helyeken nem lövöldöznek, ahol meg a "túraút" a városban van, szinte kizárt. Veszprém megyében pont nem tudok, de ilyen a Gellért-hegy, Margitsziget, Hajógyári, tatai Öreg tó, tatai Angol park, Környén a tó, Solymár Paprikás patak, Normafa.

Egyre "szelídebb" a hazai vadállomány, én jobban félnék attól, hogy egy vaddisznót megtalál a bokorban, az én kutyáim ezért csak az ösvényen/úton mehetnek.

aug. 2. 13:58
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

Ír itt mindenki mindent, a lényeg az hogy a vadász a kutyát csak akkor lőheti ki, ha éppen vadat hajt és a gazdája nem fellelhető.

Tehát az erdőben póráz nélkül sétálás önmagában nem indok arra, hogy bárki kilőjje!

aug. 2. 14:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha melletted van nem lőhetek le
aug. 2. 14:55
 7/12 anonim ***** válasza:
*lőhetik
aug. 2. 14:55
 8/12 anonim ***** válasza:
57%
Osztálytársam mellől a pórázról (ilyen gombbal kinyúlós hosszú pórázt használt) lőtték ki a kutyáját... ennyit erről, hogy legyen pórázon.
aug. 2. 15:20
 9/12 anonim ***** válasza:
71%
Ráadásul semmi nem lett az ügyből, a vadász megúszta. Valami német volt.
aug. 2. 15:21
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kijelölt turistaúton tartózkodóra/út felé nem lőhet a vadász. Ez felénk minden szempontból tiltott lőirány.

Ha letérsz a kijelölt útról nyiladékra a kutyával, akkor lőhetne.

Viszont felénk nem lőnek, inkább kirakják fb-ra, hogy itt csatangol a kutya. Kivéve ha vadat hajt, akkor lelőheti.

aug. 2. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!