Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyát választanátok...

Melyik kutyát választanátok menhelyről?

Figyelt kérdés

Mindkettő közel azonos megjelenésű és méretű, kb csak a színük különbözik. Közepes testű, drótszőrű keverékek. Nem egy helyen van a 2 kutya.

1. Kutya: fekete, ismerjük már, többször sétáltattuk, megvan az összhang. Egy viszonylag jómódú menhelyen él. Viselkedés problémás volt, haraphat még mindig, ha szorult helyzetbe kerül.

2. Kutya: szürkésbarna, 3 lábú, egy kevésbé jómódú menhelyen van, kicsit gyepmesteri telepszerű. Vele még nem találkoztunk, félénk, de videó alapján szimpatikus.

Mindketten régóta gazdikeresők és ivartalanított szukák.

aug. 1. 07:57
A kérdező szavazást indított:
Fekete kutya
Szürkésbarna kutya
36 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%

Van kiszámíthatatlan családtag (kisgyerek, mentális problémával küzdő, vagy nagyon idős ember) vagy más állat a családban?

Rájuk esetleg veszélyt jelenthet a fekete kutya (önhibáján kívül) ha véletlenül rosszul mozdulnak felé, ő pedig megijed.

aug. 1. 08:01
 2/17 A kérdező kommentje:

Gyerek, idős családtag nincs, 2 másik kistestű kutya van.

Elvileg nincs problémája más kutyákkal, más kutyákkal van egy kennelben, alapvetően konfliktuskerülő, de nálunk séta közben volt már rámorgása másik kutyára, aki nem tetszett neki.

aug. 1. 08:12
 3/17 anonim válasza:
98%
Mivel az első által felhozott gyerekek stb nincsenek képben, én mindenképpen elmennék megnézni a másik kutyát is és úgy döntenék, érzés alapján. Ezt itt gyk-n senkinek nem (lenne) tisztje megmondani felelősségteljesen.
aug. 1. 08:23
 4/17 anonim ***** válasza:
90%
Én megismerkednék a másik kutyával is és akkor döntenék. Szerintem nagyon fontos, hogy a kutyus is téged válasszon. Majd kérlek írd meg melyik kutya került hozzád és mi alapján döntöttél :))
aug. 1. 09:00
 5/17 anonim ***** válasza:
88%
Az összeset 🥺
aug. 1. 09:05
 6/17 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom, de köszönöm hogy “esélytelen” kutyát közül válogatsz🥹❤️
aug. 1. 09:20
 7/17 anonim ***** válasza:
89%
Mindenképpen találkoznék a második kutyával is, és azután térnék vissza ehhez a kérdéshez.
aug. 1. 09:21
 8/17 anonim ***** válasza:
28%
Az összes cukiságot!
aug. 1. 09:44
 9/17 anonim ***** válasza:
87%

Nézd meg a másikat is.

Mikor önkénteskedtem több 3 lábú kutyával is találkoztam, iszonyúan sajnáltam őket, ezért mindig kaptak plusz odafigyelést tőlem, meg másoktól is, de nem fogadnék be ilyen kutyát, mert nekem ez már az a lelki teher, amit nem szeretnék magamra venni.

Mivel a fő kérdés az volt, h én melyiket választanám, én valószínű egyiket sem, hanem tovább nézelődnék, mert rengeteg problémamentes kutya van beragadva a menhelyeken. Most olyan kutyám van, aki 1 évig volt bent, 2-3x kicserélődött mellette a lakók 90%-a, most is egészséges, nagyon meg akar nekem felelni és sose bántana engem.

aug. 1. 09:48
 10/17 anonim ***** válasza:
67%
9-es válaszoló, szerintem így kijelenteni, hogy válasszon problémamentes kutyát, nem szép dolog. Rengeteg ilyen kutyánál, mint a fekete, a bizonytalanság az, ami okozza a problémát. Sok esetben ha családba kerül, stabil élethelyzetbe, pláne, ha van egy kiszámítható napirend, és idővel a gazdi is magabiztosabb vele, hiszen együtt élve vele már ismeri a kutyáját, elkezdi magát biztonságban érezni a kutya is, és ezek a problémák megszűnnek.
aug. 1. 11:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!