Dobermann fülét, farkát megvágatni szerinted állatkínzás?
Leszögezném, hogy nincs dobermann kutyám, és nem tervezek szerezni egyet, csupán érdekel ez a téma, és kíváncsi vagyok mit gondolnak mások!
Ezt mondja pár ember, meg nem rég volt egy kérdés, és ott olvastam. Írták, hogy a dobermann barátságos logó fülekkel. És sokak szerint egy dobermann pont, hogy ne nézzen ki kedvesen, mert nem arra tenyészették, hogy mindenki simogassa... Van aki szerint ennek régen volt jelentősége, most már minek?
Fáj a kutyának, ha megvágják a fülét, farkát? Azt olvastam altatásban vannak, van aki azt mondja utána napokig rosszul van a kutya. Van aki azt, semmi baja nem lesz a kutyának.
Mi a véleményed?
Ismerősöméknek volt dobermannjuk, ők is levágatták a farkát, meg a fülét is megcsinálták olyan háromszög alakúra. Ám a fülnél ez még nem elég, még valami fémből készült dolgot is a fejére raktak, szerintem hetekig rajt volt, amire rá kellett rögzíteni a fülét, hogy állva maradjon, mert ugye nekik alapból lógó fülük van... sajnáltam szegény kutyát, nem tudom, mennyire fájhatott neki.
A szomszédoméknak meg egy világosbarna dobermannjuk volt, ők nem csináltak vele semmit, mások általában vizslának nézték :D
Én se értek egyet az ilyesmivel, hogy miért kell egy kutyát ilyennek kitenni.
Magyarországon nincs betiltva a fajtastandard leírás szerinti kupírozás vagy farokvágás. Itthoni kutyakiállításokon nem is látni lógó fülű dobermannt. Külföldön igen, ott egyre inkább efelé mennek.
Én nem tartom állatkínzásnak, persze jobb, ha nem kell. DE a dobermannt csak vágott füllel és farokkal tudom elképzelni.
Igen. Azt pedig emberkínzásnak tartom, ha egy kislány fülét kilyukasztják és fülbevalót kap. Megcsonkítják a fülcimpáját!
Az újszülött kisfiúk körülmetéléséről meg nem is szólva...az ám az igazi emberkínzás!
(természetesen ez csak irónia volt, nehogy bárki komolyan vegye, hozzá kellet tennem, mert ami biztos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!