Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan taníthatnám a legkönnye...

Hogyan taníthatnám a legkönnyebben a kutyám?

Figyelt kérdés
2 hónapos a kutyám, meg szeretném tanítani pacsit adni, és hallgasson az 'ülj' fekszik' szóra, és a szobatistaságra. Ötletek ,hogyan tudnám a legkönnyebben megtanítani ezekre?
2010. nov. 1. 09:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a klikker a leghatékonyabb "technológia" jelenleg tanítás szempontjából.
2010. nov. 1. 09:21
 2/9 capsread ***** válasza:
49%

A klikker csak egy mód arra, hogy költsd a pénzed, és tapasztalatból mondom, a kaja ezerszer hatékonyabb.

Szobatisztaság:

Bepisil/kaki, bezárod egy másik szobába, amíg takarítasz. Fújj oda vmi tisztítószert, ami elnyomja a szagát, hogy ne higgye, hogy az az ő területe.

Ül

Jutifalit a kezedbe veszed, azt mondod ÜL, seggét lenyomod, a kaját az orra előtt tartva megemeled egy kicsit.

Fekszik

Ha már tud ülni, azt mondod neki ül, aztán a kaját a letolod a földre, ő meg szépen követi az orrával.

Később

Később már azt csinálod, hogy kimondod, hogy ÜL, utána pórázát kicsit felfelé húzod, és a seggét lenyomod. A fojtó nyakörv sokat segít. Ha már ül, megy a kaja, és a szóbeli dicséret persze.

Ha fektetni akarsz, kimondod, hogy fekszik, rálépsz a pórázra a nyaka mellett, és a végét felfelé húzod. Ha már a földön van sem dicséred meg. Ülteted, és akkor dicsérsz. Fekszikben nem dicsérünk.

Ott ül, ott fekszik.

A fektetés/ültetés után azt mondod, hogy ott ül/fekszik, és otthagyod a kutyát. Először csak kisebb távokra, majd hosszabb távra/időre is.

Behívás

Amikor a kutya fekszik azt mondod hozzám. Eleinte kis távon, leguggolva, csapkodva játékkal vagy kajával csalogatva hívod. Majd nagyobb távról csali nélkül. Ha a hozzám parancs nem tetszik, a sima gyere ide is elég. Ott fekszikből és ültetésből nem hívunk be, csak sima fekszikből, és szaladgálásból (ha rohangászik a kutya, akkor is be kell tudd hívni).

Láb mellet jön

Ez jó, mert ha mentek valahova, a kutya stabilan a bal lábad mellet marad. Rárakod a pórázt, azt mondod lábhoz, és elindultok. Ha a kutya húzza a pórázt rántasz egyet rajta, hogy visszakerüljön a lábad mellé, és közben azt mondod LÁB. Ha a lábad mellett van dicsérd, de dicséret közben a póráz legyen laza.

Pacsi

Ötletem sincs, bocs. De ez annyira nem is fontos.

Kutyasuli

A tanítást jó, ha már most elkezded, és amint megvan minden oltása a kutyádnak, mehettek is kutyasuliba. Hasznos.

Remélem, segítettem.

2010. nov. 1. 10:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Én a németjuhászomat klikkerrel tanítottam kiskorában, mára teljesen elhagytuk a klikkert. Kutyám okos nagyon! Ül, fekszik, behívható, ott marad, pacsit ad, pórázon tud sétálni, szégyelli magát ha kérem, le tudom "LŐNI" stb.

Én a klikkert ajánlom. A klikker.hu-n utána tudsz nézni, mi is ennek a tanításnak a lényege. Ha gondolod, tudok segíteni, én már profinak mondhatom magam ebben, nagyon szívesen segítek. :)

A pacsit én úgy tanítottam meg, hogy leültettem magam elé, felemeltem a mancsát a kezembe, mondtam h pacsi, klikk-kaja. Sokszor (nagyon sokszor!) eljátszottam vele ezt kb egy héten keresztül, amikor egyszer csak elkezdte emelgetni a lábát.. Na akkor gyorsan klikk-kaja, simi, nagyon sok dícséret. Rájött,milyen jó ha felemeli a lábát, azóta jó magasra fel tudja emelni, és egy szóra pacsit ad!:)

Sok sikert a tanuláshoz!

2010. nov. 1. 11:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igen, sokat segítettetek :D köszi, hozzá is fogok a tanításhoz, ahogy leírtátok :D
2010. nov. 1. 16:53
 5/9 A kérdező kommentje:

próbáltam a pacsit tanítani,nem sikerül :(

Mikor tartom előtte a kezem,csak elkezdi harapni, mindig jáccik :(

2010. nov. 3. 18:38
 6/9 capsread ***** válasza:
Először tegyél ki egy falécet a kutya elé, és arra tedd rá a mancsát. Ha az már megy, jöhet a kezed.
2010. nov. 3. 21:26
 7/9 A kérdező kommentje:

köszi.

Megpróbálom. de közben mutassam neki a kaját?

2010. nov. 4. 07:51
 8/9 capsread ***** válasza:
Ne, csak ha megcsinálta add neki oda.
2010. nov. 4. 16:37
 9/9 A kérdező kommentje:

na a pacsit má tudja :D

olyan ügyesen adja a pacsit :)

2010. nov. 5. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!