Mit tudnék csinálni, hogy ne zabáljon ennyit a kutyám?
Csak egy kb. laptoptáskányi öleb kutya, mégis szinte lezabálja az összes megtakarítást a számlámról.
Amíg műszakba voltam, addig a húgom kétszer adott neki enni, elmondása szerint rendesen megrakva a tálkáját; ennek ellenére amikor a Q., ebédszünet nélküli munkából megszabadulva du. 5-kor végre le tudtam ülni enni, két lábra állva kunyerált és nézett rám folyamatosan üveges szemekkel... Én mérgemben csurig teletöltöttem a tálkáját, még a földre is gurultak szemek. És kevesebb, mint 20 perc múlva mit látok! : még a földön sincs egy szem se már, nemhogy a táljában!!
És ráadásul a drága tápot zabálja a legjobban!
Tényleg nem értem! Ez csak egy ilyen kis tacsli pár ezer forintos díszkutya papírok nélkül! Nem egy kétmillió forintos szuper sármos festői Akita... vagy egy Border Collie, amelyik egy "hétköznapi" sétáltatás alkalmával lefutja az emberi maratont.. kétszer, közben meg másodfokú egyenleteket old meg, fejben, feszültséglevezetésképp..... 😑
Ha egy sales-manager lennék és efféle kutyám lenne, maximálisan megérteném : akkor nemhogy ilyen pellet, szemcsés tápot hordanék neki napjában minimum háromszor, hanem emberi, sült húsos kaját fehér porcelántányérból.. és csak aztán ennék én.
Nade egy filléres tacsli öleb dög! Álljon már meg a menet, hogy ennyit zabál ez!!
Hogyan lehetne a normális keretek közé szorítani azt a farkasétvágyát?
Uhh... bedoltel a kunyeralasnak, full beszptad az "ehenhalok, adj enni" musort. 🤣
Fun fact: minden kutya csinalja, foleg ha el is er vele valamit, mint nalad. Nezz utana, egy ekkora kutyanak menyi a valos kajaszukseglete, annyit adj es kesz. A legtobb kutya a kornyezetemben napi 1x kap kajat,meg a komondor is. Nem kell folyton etetni, aztan majd elhizik es egeszsegugyi problemai lesznek,es akkor majd az viszi a penzt.
Nem kell ennyi kamu posztot kiírni.
A stílusodat nem tudod levetkőzni, 1 mp felismerni.
A bogyókat meg be kell kapkodni, azért írta fel a doktorbá.
1. Durván el fogjátok hízlalni a tacsli ölebet.
2. Fajtától és ártól függetlenül minden kutyának kijár a minőségi étkezés, arról ő nem tehet, hogy nem tk-s többszázezres kutya, hanem valami szapis párezres
3. Vegyél egy normális kutyatápot, nézd meg hogy a mostani és várható súly alapján mennyi a napi adag és annyit adjál neki, ne zabáltassad mellé.
Minden kutya kunyerál, tacskóm van és állandóan a nyomomban, mindent felzabálna, úgy eszik, hogy majd’ megfullad, mégis meg tudom állni, hogy nem zabáltatom egész nap. Néha - nem minden nap - kap kiegészítésként egy kis nasit mint gyümölcs, vagy 2 kiskanál májkrém, de ennyi.
Sőt, vagyok olyan köcsög, hogy ha tudom, hogy aznap (pl. kánikula miatt) sokkal kevesebbet fog mozogni, vagy ha tudom, hogy “tanulósabb” napunk lesz több jutalomfalattal, akkor kissé még a napi adagot is csökkentem, és lám, még nem halt éhen a kutya.
A kutya pukkadásig tudná enni magát, ezt a farkasoktól maradt fent,hogy egyszerre nagy mennyiséget is tudjanak enni,pont azért ha napokig nem jutnának élelemhez.
Nyilván a kutya az ember mellett minden nap jut kajához.
Napi egyszer elé rakod a súlyának megfelelő mennyiséget és kész.
Kunyerálást meg nem szabad hagyni.
Napján többször túl etetitek rohadtul nem egészséges!! El fog hízni.
Nap 1x vagy max 2x kell adni neki a kettőt is a napi mennyiséget ketté osztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!