Mennyire jellemző a Yorki kutyára, hogy eltörik a lába?
Bocsi, nincs konkrét válaszom, de én a helyedben lehet inkább vennék egy rámpát az ágy mellé. Ha más nem, legalább valami "lépcsőfokot" (akár egy masszívabb doboz) amivel fel-le tud közlekedni, és nem kell akkorát ugrania.
Viszont lehet akár pontos válasz is a kérdésedre, tized-százalékban megadva, de az az igazság, hogy az esély mindig megvan a sérülésre. Mondjuk ha nem is törik el a lába, akkor kificamodik vagy meghúzódik valami, ami ugye nyilván nem buli.
Előfordulhat, mert rosszul is tud érkezni.
Nekem is van egy yorkim, már 3 éves és az első perctől kezdve vettem neki kutyalépcsőt, ami az ágy mellett van. Amikor kicsi volt megtanítottam neki, hogyan menjen fel, illetve akkor sokkal jobban figyeltem rá, hogy nehogy leugorjon.
Ma már ritkán, de van hogy leugrik mikor hirtelen hall valami hangot, de az esetek többségében a lépcsőn közlekedik.
Amikor leugrik nincs baja, de mindig megijedek. Ajánlom én is a kutyalépcsőt és persze, hogy csak akkor tudjon felmenni az ágyra amikor ott vagy (itt most főleg arra gondolok, amikor még kicsi).
Köszi a válaszokat mindenkinek, úgy volt, hogy veszek tenyésztőtől
Biro yorkie kutyát, 1.5 kg volt és rettentően féltem, hogy leesik az amúgy jó 60 cm magas ágyamról, végül nem vettem meg őt.
Most is eljátszottam a gondolattal, de akkor nem.
Vajon a Havanese is ha leesik eltörik a lába ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!