Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lassan 3 hónapos tacskó nem...

Lassan 3 hónapos tacskó nem akar sétálni, hogyan tanítsam?

Figyelt kérdés

Van rajta napközben nyakörv, de ha sétáltatni akarom akkor hámot teszek rá.

Rá teszem és lefekszik. Se kaját adva neki nem akar sétálni. Húzni szoktam de azzal szerintem rontok rajta. Tanácstalan vagyok. Hogyan tudom megtanítani sétálni?

Előző tacskóm nem volt ilyen. Ő csak húzott. De ez menni se akar

Nagyon makacs, rengeteget rág harap. Engem is és bármit a házban. Erről is hogyan lehet leszoktstni? Van egy csomó játéka de akkor is mást rág. Miást nyúlok hozzá harapdos. De erősen.

20/L

júl. 8. 19:55
 1/6 anonim ***** válasza:
10%
Rá kell vágni párat azt megtanulja hol a helye, ne kényesztesd el
júl. 8. 20:12
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
És ha nyakörvvel viszed ki ?
júl. 8. 20:16
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
Vedd kézbe, vidd egy jó messzi helyre, majd engedd el nyakörvvel persze. Adj neki jutalom falatot, ha szépen megy melletted, dicsérd. A tacskók makacs-hiú lelkek...
júl. 8. 22:08
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

Miért csak a sétán teszed rá a hámot? Mi3rt nem teszed rá úgy, hogy abban járjon-keljen otthon?

A tacskó eleve munkakutya. Hogy fárasztod le mentálisan és ösztönszinten naponta?

Honnan van? Tk-es egyáltalán?

júl. 9. 00:06
 5/6 anonim ***** válasza:
63%

Az én kutyám is eleinte 2 méterenként leült, nem nagyon akart sétálni. Aztán egy idő után már nem csinálta. Vidd ki, tedd le, majd megindul. De ne húzd. Vigyél játékot, jutit, próbáld motiválni arra, hogy sétáljon. És legyél türelmesebb vele, ez egy bébi kutya.

4-es: Nem értem hogy jön ide az, hogy TK-s vagy sem. Semmi köze hozzá. Szerinted hogyan kéne fárasztani egy baba kutyát ember?? És egyáltalán minek? Neki most még játszani kell, nem vadászni, mert "munkakutya". A tacskót már rég nem emiatt tartják, ha nem tűnt volna fel...

júl. 9. 08:26
 6/6 anonim ***** válasza:

A sétával kapcsolatban a 4-es jót írt. Harapdálás: kölyökkutya, tök természetes, hogy harapdál, ez kb. olyan, mint hogy az ember-baba mindent a szájába vesz, a kiskutyáknak a szájuk a "kezük". Azt, hogy mit rághat minél fiatalbb korban meg kell tanítani - ezért is szokták tenyésztők csak 12 hetesen eladni a kiskutyát, mert az első időkben erre a legjobb tanítómester az anyja és a testvérei, hogy megtanulja, mennyire haraphat erősen, mi fér bele. Ha már emberi környezetbe került akkor az emberi kéz/testrészek legyen a legfontosabb következő lépés, mielőbb tanulja meg, hogy az tabu. Nagyon tájékozatlanul döntöttél a kutyavásárlás mellett, ha ezt nem tudod, ez kb. az első lecke, amit kölyökkutyák kapcsán meg kell tanulni/tanítani. :( Nem szabad bántani, ráütni stb., de nagyon kitartóan újra és újra:

- felkiáltani és elhúzni a kezed (ez kb. amúgy is természetes reakció),

- abbahagyni vele a játékot, eltolni és ignorálni ha újra és újra csinálja,

- legyen sok játéka, amit rágcsálhat (ne legyen túl kemény) és azt felajánlani az emberi kéz helyett, azzal játszani huzis játékot pl. Fontos, hogy a család minden tagja így járjon el.

júl. 9. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!