Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindenkinek ennyire szófogadó/...

Mindenkinek ennyire szófogadó/behívható a kutyája?

Figyelt kérdés

Ahogy sétálunk, a távolban rendszeresen látunk szabadon kutyákat (mezőn, erdős részen). TikTokon is mindig látok elengedett kutyákat.

Kutya találkozókon 10-20 kutyát simán elengednek (ahol nincs körbekerítve).

Tényleg ilyen jól behívható mindenki kutyája?

Csak én nem merem elengedni, mert nem tudom letiltani? Tényleg csak nekünk probléma ez?

júl. 7. 14:57
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, lemaradt az idézőjel 😀

"Behívás: nem engeded, hogy ne fogadjon szót. Ennyire egyszerű."

júl. 9. 09:30
 22/35 anonim ***** válasza:
17%

Úgy, hogy bevezetsz egy szabályt, hogy el sem mehet a nyúl után. Ha elindulna, akkor rászólsz, letiltod. Szabály: tilos megtennie valamit, mert azért büntetés jár. És most nyilván jön a következő kérdése az egyszeri kutyatartónak, hogy milyen büntetés?

Ha nem megy a tiltás az csak annyit jelent, hogy szar a kapcsolat és nincs kontroll. Vagy azért, mert nincs érzéke a gazdának a kutyához (sok ilyen van, amikor fogalma sincs a gazdinak, hogy mire hogyan és mikor kellene reagálnia), vagy azért, mert a gazda teljesen tudaltan és fogalma sincs, hogy hogyan gondolkozik a kutya, milyen nevelési/képzési módszerek vannak stb.

júl. 9. 14:42
 23/35 anonim ***** válasza:
82%
Egyszeri kutyatartóként kérdezem, hogy te 14.42-es, ha nem megy a tiltás milyen büntetési formát alkalmazol? Illetve ha veled még ilyen nem történt, mert nyilván te tökéletes kutyákat nevelsz, mit alkalmaznál? Mert ez valahogy pont kimaradt a leírásodból.
júl. 9. 15:21
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

Nem fogok belemenni abba, hogy hogyan kell szabályt bevezetni és betartatni. Nem fogok 30-40 oldalt írkálni. Menj el egy normális kutyaiskolába egy normális oktatóhoz és megtanulod.

Nyilván előfordul a kutyáimnál kamaszként, hogy bepróbálkoznak. De ezért van a szabály és a nevelés. Minden egészséges és normális idegrendszerű kutyát lehet úgy nevelni, hogy szófogadó és kontrollálható legyen, hogy tökéletesen behívható legyen. Csak a gazda értelmén, felelősségén múlik mindig.

júl. 9. 17:44
 25/35 anonim ***** válasza:
83%
Hát sajnálom előző, hogy nem osztottad meg velünk ezt a tudást, így marad nekünk az, hogy " Morzsa kutyánk, jegyezd füled, Hadd beszélek mostan veled".😁
júl. 10. 08:28
 26/35 anonim ***** válasza:
38%
Ne legyen már elfogadott, ha nem behívható egy kutya, egyik legfontosabb parancs, ez mutatja mennyire tisztel, fogad el alfának. Kutyasuliban MINDEN órán MINDEN szinten van legalább 2 féle behívás. Mindig. És be is hívhatóak. Már kutyaoviban kezdik. Gyakran direkt úgy, hogy nem ingerszegény környezetben (pl 10 méterre lévő, másik, mással foglalkozó csoport mellett kell elfutnia)
júl. 11. 19:56
 27/35 anonim ***** válasza:
82%
26: Abban teljesen igazad van, hogy a behívás az egyik legfontosabb parancs, de abban nincs, hogy aki kutyaoviba/suliba jár, annak a kutyája behívható. És még nem is feltétlenül a gazda képességein múlik a dolog. A kutyánkkal jártunk oviba, suliba, nem alibiztünk. A behívás mégis távol van a 100%-tól. Erre mondták a suliban, hogy legyek érdekesebb, meg vigyek izgalmasabb jutalomfalatot. Hát kösz! Eddig nem találtam olyan jutalomfalatot, ami versenyre tudna kelni egy váratlanul felbukkanó macskával. Ami az alfaságot illeti - bár a falkaelméletet kutyáknál eléggé idejétmúltnak tartják - nem én vagyok a főnök, hanem a férjem, ez elég egyértelmű, nem is szeretnék vele versenyre kelni :), de bármennyire is ő a kutyánk életének középpontja, a behívás nála sem betonbiztos. Megjegyzem, ennél a fajtánál a leírásban is benne van, hogy szeret önálló döntéseket hozni. Vele szemben ott van egy rokonom labradorja, akivel néha én foglalkozom. Maradjunk annyiban, hogy nincs agyoniskolázva és agyonnevelve, mégis könnyen vissza tudom hívni. Ha ő lenne az én kutyám, most verhetném itt a mellem, hogy milyen ügyes gazda vagyok, így viszont vehetem az ásd el magad felszerelést :D.
júl. 12. 22:44
 28/35 anonim ***** válasza:
17%
Esetleg ha következménye lenne, ha nem hallgat a behívásra? Ha szabály lenne, hogy kötelező bemennie? Tehát ha tényleg nevelnétek?
júl. 13. 17:50
 29/35 anonim ***** válasza:
78%
28: Oké, milyen következményre gondolsz azon kívül, hogy mivel nem stabil a behívhatósága (értsd: sok a kijárós macska), nem engedem el, így kevés helyen tudunk gyakorolni. Szóval: adva van egy kutya, hívod, nem jön, mert mondjuk épp fontos macskakergethetnékje van. Lehet, hogy mi jártunk rossz iskolákba, de az egyiknél kb. 3 dolgot mondtak: hogy legyek érdekes, legyen nálam jó jutalomfalat és induljak el a másik irányba. Macska esetén ez édeskevés. A másiknál egy fokkal "engedékenyebbek" voltak és engedetlenség esetén erélyes hangon leteremthettem a kutyámat. De csak amíg nem jött be, mert ha bejött, mindegyik helyen dicsérni kellett ezerrel. Bejönni pedig bejön... idővel. Na most megkergeti a macsekot, visszajön, dicsérni kell, büntetni akkor tudnám, ha én csípném el, aha. Hosszú pórázzal elengedni életveszély, egyik kutyasulis ismerősnek a térde bánta. Azért is hagytuk abba a sulizást, mert a feladatokat ismerte (amúgy suli nélkül is), de azt több, mint fél év alatt nem sikerült elmagyarázniuk, mit csináljak, ha a blöki épp önfejű. És a férjemmel is makacs, pedig kétségtelenül ő az életének középpontja. (26-os voltam)
júl. 13. 22:56
 30/35 anonim ***** válasza:
78%
28 sajnos a bölcsek köve szerinted még mindig nálad van és nem úgy tűnik, mintha meg akarnád osztani, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem mered leírni, hogy a megoldás, hogy elvered a kutyát mint a lovat, ha nem fogad szót és max félelemből engedelmeskedik neked az eb. Máskülönben kb 3 mondatban le lehetne írni, mint ahogy a 29-es is leírta, hogy mit mondtak nekik a kutyasuliban.
júl. 14. 00:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!