Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi értelme beszélni a kutyához...

Mi értelme beszélni a kutyához, magyarázni, mintha kisgyerek lenne?

Figyelt kérdés
Bocs ha már volt hasonló, esetleg rendszeres, nem követem. Kutyát sétáltatóknál szoktam hallani egyébként.
2024. júl. 4. 18:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert érti, és figyel. Nem feltétlen szóról szóra, de a hanszínt és kulcsszavakat igen.

Kb mint egy kétéves gyerek?

A P-A-R-K szót pl csak így szabad mondani, mert már össze-vissza ugrál ha hallja.

Pl ha stresszes szituációban vagytok, érdemes hozzá beszélni, és ezzel lekötni. "Gyere Buksi, elmegyünk a mókus mellett, ki a jókutya, aki békén hagyja a mókust?"

Kb így.

2024. júl. 4. 19:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kommunikáció. Szavakat, egyszerűbb kifejezéseket is képesek megtanulni, illetve ha nem is értik az ember szavait, a beszélő hanghordozása, stílusa, stb is információ nekik.
2024. júl. 4. 19:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyit ért, de én szeretek - lehet kicsit debil vagyok :D de engem nem zavar. A kutyát meg pláne. :D
2024. júl. 4. 19:30
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Azért ,mert megérti amit mondok.Leül ,és figyel annyira értelmes a tekintete.Fekete labimaci.Például ha mondom neki hogy "éhes vagy már?" Akkor felcsillan a szeme elkezd örülni,mert kölyök kora óta mindig megkérdezem,aztán veszem fel a kajás tálját.Okosak a kutyák.
2024. júl. 4. 19:33
 5/12 anonim válasza:
43%
Hogy betanítsd,idomítsd.
2024. júl. 4. 19:35
 6/12 anonim ***** válasza:
23%

Valszeg azért, hogy téged ne ugasson meg a kutya.

Egyszerűbb elterelni a figyelmét, valami más viselkedést tanítani mint csak tiltani, visszatartani.

Ezért van az is, hogy a kutya papuccsal, játékkal a szájában fogad ha mész valakihez. Ha tele a szája nem ugat. Ha aktívan figyel, más utasítást kap, akkor nem rohan oda hozzád.

2024. júl. 4. 19:51
 7/12 A kérdező kommentje:
#6 Elég sok kutya mellett megyek el, és nem emlékszem, hogy valaha megugattak volna, de azt sem vettem volna zokon... Nem hiszem, hogy miattam beszélnének hozzá.
2024. júl. 4. 19:55
 8/12 anonim ***** válasza:
16%

Mondom, ok-okozat 😊

Nem feltétlen mind ugatni akar, van amelyik felugrál, valamelyik csak fél.

Ez a pótcselekvés, ahelyett amit csinálna a kutya magától.

2024. júl. 4. 20:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen a mi kommunikációnk az, hogy beszélünk a másikhoz, még ha az éppen egy kutya is. Hogy máshogy kommunikáljunk vele? Ha konkrétan nem is érti, a hanglejtést, hangalakot felismeri.
2024. júl. 4. 21:06
 10/12 anonim ***** válasza:
14%
én ugatni szoktam neki meg vonyítani, nyüszíteni de a villamoson furán nézhetnek közben mert nincs is kutyám
2024. júl. 5. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!