A kutyák és a macskák kijöhetnek -e egymással valaha?
Szia!
Van egy 10 éves macskám és egy 2 éves shih-tzu-m. Nem mondom h nincsenek verekedések, de azok sem olyan komolyak, csak csesztetik egymást :) Össze kell szoktatni őket. Türelem játék, de nem lehetetlen.
Persze. A mi cicánk együtt alszik a kutyával és tisztogatja a fülét is. Imádják egymást. Tényleg olyanok, mintha legjobb barátok lennének :)
De ebben biztosan közre játszik az is, hogy együtt nőttek fel. Nem tudom egy kutya hogyan reagálna rá, ha sok év után beraksz mellé egy cicát is.
Ha bemutatod a kutyának és megtanítod neki, hogy nem bánthatja a macskát, akkor igen.
Felnőtt kutyusról van szó?
Mert akkor ez a folyamat hosszadalmasabb lehet, mint egy kölyök kutyánál általában.
De össze szoktatható a két állat. (türelemmel és fegyelmezéssel)
ez csak egy buta városi legenda.
én mindig is együtt tartottam kutyát és macskát. könnyen összeszoktathatók, és nagyon aranyosak, mikor egymáshoz bújva alszanak.
van egy 13 éves basset szukánk.
6 éve találtunk és befogadtunk egy sérült (3 lábú) cicát.
a kutyám már akkor sem volt könnyű eset :) , híresen makacs fajta, de sok türelemmel és szeretettel megoldottuk.
a cica 2 hétig a háló szobában ismerkedett a hellyel (oda a kutya nem mehet be) a kutya 2 hétig ismerkedett a cica szagával, majd magával a jószággal. nem mondom ,hogy nem kergette meg az elején, de ez hamar elmúlt. azóta jól kijönnek, és együtt napoznak :)
Persze,ki tudnak jönni egymással,a mi kutyink csak az idegen macskákat nem csípi,a miénket kifejezetten szereti!
Íme egy kép róluk:
:) 25/N
Ostoba előítélet, hogy a kutyák és a macskák utálják egymást.
Attól a naptól fogva, hogy hazacipeltem a kutyámat, a két macskám meg ő kölcsönös nagy szerelemben éltek. A kutyám hat éves, a macskák jöttek mentek, szegénykék sorban estek áldozatául a közlekedésnek, de bármikor hoztam új macskát, a kutya mindet körülrajongta. Sőt, a macskák terrorizálták őt, meglehetősen agresszíven.
Minden csak összeszoktatás kérdése. Tudatosítani kell a kutyával, hogy neked fontos a macska, és óvatosan, a karodból kell bemutatni, nehogy a macska elszeleljen, mert akkor a kutya kergetni akarja. És persze a macska véletlenül se karmolja orron a kutyát. Lehetőleg egyszerre kell simogatni mindkettőt, és egyiket sem szabad elhanyagolni, különben féltékenyek lesznek egymásra. Lehet, először fúj majd a cica, de ha látja, hogy a kutya nem bántja, megnyugszik. A kutya meg neked akar megfelelni, vagyis ha vita van, szinte biztos, hogy a macska lesz a provokátor.
Szerintem nyugodtan lehet egyszerre kutyád és macskád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!