Két erős jellemű ember között lehet barátság? Kijöhetnek egymással?
Barátság minden további nélkül, sőt! Egy erős jellemű ember gyakran többre becsüli azokat, akiket saját magához mérten egyenrangúnak érez, ugyanis tanulhat tőle, ad a szavára. Kapcsolat azonban csak ideig-óráig működne.
- egy erős jellemű nő:)
Az elsőnek igaza van, bár a kapcsolat dologgal nem értek egyet, szerintem két ilyen ember kapcsolata a legjobb.
Én is erős jellem vagyok, és lenyűgöz, aki hozzám hasonló.
Sokan sokfélét értenek az erős jellemen.
Én pl a "márpedig nekem van igazam" embereket.
Az ilyenek senkivel se jönnek ki.
Vagy ti mást értetek alatta?
Nem, számomra nem ezt jelenti. Az erős jellemű ember nem hülye, sőt belátja, hogyha nincs igaza, hallgat az észérvekre. De általában úgyis neki van igaza, mert határozottsága mellett alapos is, és rendesen utánajár a dolgoknak, mielőtt elköteleződne egy állásponton:) Éppen ezért élvezi más erős jellemű személyek társaságát, mert egy vita vagy véleménykülönbség komolyan próbára teszi szellemileg, és ha nincs igaza, akkor is boldog, hogy felnyitották a szemét, ugyanis nem szeret buta lenni.
Akire te gondolsz, az inkább diktátor típus:D Ha erős jellemmel egészül ki az egoizmus, akkor az illető azt sem akarja elfogadni, hogy a fekete az valójában fehér, mert akkor nem neki lenne igaza. Ez elég gáz, vannak ilyen emberek, de elképzelésem sincs, velük ugyan ki érti meg magát.. Ők uralkodni akarnak, bármi áron, nem hatnak rájuk észérvek, inkább pszichológiai esetek szerintem mit normális emberek:)
Akkor én erős jellemű vagyok. *büszkén kihúzza magát*
XD
Ha így értjük az erős jellemet akkor lehet barátság.
ha erős jellemű, de emelett nem korlátolt gondolkodású, észérvekkel, és példákkal meggyűzhető személy, aki emellett okos, és logikusan gondolkozik, minden további nélkül jó barát, vagy társ lehet.
a "csak nekem lehet igazam akkor is, ha nem" - típusú emberek viszont nem.
soha nem csak azon múlik a dolog, hogy valaki erős jellem-e, hanem a teljes személyiségén.
ha az erős jellemet a kérdező a megvesztegethetetlenségre, hűségre, igazmondásra érti, az pozitív - ha viszont a megrögzött, betokosodott makacsságra, ész nélküli diktátori követelőző természetre, az negatív.
az utóbbi embereknek jól beolvasok, és ott hagyom őket, hogy fortyogjanak továbbra is mérgükben, barátok nélkül.
az előbbiekkel pedig jóban vagyok, mert olyaok, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!