Milyen kutya illene hozzám szerintetek? És mikor érdemes megvenni? És honnan(konkrét tenyésztőre gondoltam)?
Kinti vagy benti kutya lenne? Ha kinti kennel, lánc, vagy az udvar egy házzal.. stb, tudnák még kérdezni, hogy konkrét fajtát ajánljon bárki is.
A labrador maga egy jó választás, gazdájának nagyon meg akar felelni, jó társ, bár nekem nincs, de sokkal találkoztam már és mind ezt mondja.
A nyári 3 órát gondold azért át, mondjuk ha városban laksz mert a tűző nap kikészítheti, a tappancsával együtt. Készülj, hogy élete a víz, szóval ha van lehetősége valószínűleg vizes lesz
Megvenni akkor vedd, mikor tudsz vele minőségi és mennyiségi időt is tölteni és mikor az anyagi kereted megvan rá (gyógyszer, táp, felszerelés stb), törődj vele úgy, mint egy családtaggal (abból is a jobb fajtából) és egy életen át a családja leszel neki.
A labrador testalkatra nem futó kutya alapból, elég nehéz a testfelépítése, ráadásul egyéb egészségi megfontolásokból csak fokozatosan terhelhető és nem a végtelenségig. Ha komolyabban futni szeretnél kutyával, tehát rendszeresen, nagyobb távokat, ne labit válassz. Ha általában a vadászkutyafélék tetszenek, akkor egy vizsla, szetter vagy pointer lenne inkább megfelelő, viszont annak jóval több a napi mozgásigénye, mint 1 óra séta. Persze ha a futás egy kis egészségügyi vagy fogyókúrás kocogást jelent, akkor egy egészséges, atletikusabb labrador is alkalmas lehet, de nagyon alaposan kell akkor választani.
Én egyébként egy kisebb-közepes testű keveréket választanék menhelyről a te helyedben, amelyik könnyű felépítésű, nem rövidlábú és elvan közepes mozgásmennyiséggel is (tehát nem pl. border collie keverék).
5-ös: Kennelt is írnál, légy szíves, ahol ma Magyarországon ilyen alkatú labikat tenyésztenek? Mert én csak show vonalú kennelt ismerek párat, de azoknak a kutyái nem ilyen atlétikusak (finoman szólva). Amiket mutatsz, munka vonalú labiknak tűnnek. De azoknak meg elég átlagban napi 1 óra séta?
(Csak kérdezem, nem kekeckedés, tényleg érdekelne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!