Kutyavetel magyarorszag kivitel kulfoldre?
Gondolkozunk kutyavasarlason, de itt kulfoldon nagyon drága, magyarba toredeke lenne. Tudom h kellenek oltasok, papirok stb. Abba is majd beleasom magam. Most az erdekelne h egyáltalán van e ertelme ezen gondolkodnom.
Legfokepp az idő erdekelne legjobban eloszor. H mennyi idő mire el tudok intezni mindent. Tegyuk fel, h figyelem a neten, felveszem a kapcsolatot az eladóval,stb stb. És már úgy megyek haza h le van beszélve h mi mennyi merre meddig. Esetleg rá tudom venni h miután átutalok pénzt oltasokat elkezdi intezni.
Masodsorban mennyi idos kutyát tudok kínozni és lehet e 30 órás autoutazassal megoldani v repülővel kell megoldjam. Mind a kettő biztos stresszes a kutyának, aláírom de tulelheto biztos
" Esetleg rá tudom venni h miután átutalok pénzt oltasokat elkezdi intezni."
ez mondjuk elég alap. Alapból is megkezdett oltási programmal, féreghajtva, chipesen, törzskönyvvel kell megkapnod.
Nagyjából minden tenyésztőnek van bevált kisállat szállítmányozó céggel kapcsolata. Ezt ők szokták intézni. Kb háztól házig szállítás van. Van pár szabály, minimum 3 hónapos, chipes, útleveles, veszettség elleni oltással ellátott kutyát lehet csak utaztatni, de ennyi. Eléggé bevált gyakorlat, mindenféle állatot utaztatnak így világszerte.
Nekem van hazai tenyésztőtől és külföldről is kutyám. Nem volt olcsóbb a hazai, sőt. A legtöbb fajtánál egy normális kiskutya ára 1300-1800 euro között van itthon is, kint is.
Te mennyiért gondoltad kérdező?
Ez q kisállat szállító cég nem hangzik rosszul, utánanézek.
Gondoltam egyébként h beoltva kapja az ember de nem tudom, h kell e vmi specko oltás ha külföldre viszed. Úgy értem olyasmi h javallott otthon de nem kötelező de ha külföldre viszed akkor kötelező. A jack russelt néztem ki, azzal minimum felárat sportolok. Nem kell nekem olyan hiper super biztosra faj kutya egyebkent. Úgy értem, ha nem törzskönyvezett de látom a szülő kutyán h olyan fajta akkor nyilván a kölyke is hasonló lesz. Lehet korcs mert másik fajta kutyával állt össze, de azért olyan sokkal nagyobb kutyával úgy se tudott. Szóval legalabb a méret kabe az lesz....:D
Nem tudom, csak kerulgetem meg a témát egyelőre. Lehet korcs kutya lesz a menhejrol kívánom amig lesz kabe olyan amilyet akarok...
Ja, hogy szaporítós kutyát akarsz. Sem a fajtát nem tiszteled, sem a kutyákat nem szereted, sem felelősség tudat nincs benned, sem gerinced nincs.
Ne akarj kutyát! Nem való neked.
Gondoltam, hogy erre megy ki a jatek.
Nem ertem, ha bevallalsz egy fajtajellegu kevereket, akkor miert nem setalsz be egy menhelyre es hozol onnan egy kevereket?
De most komolyan. Erre minek a ceco, hogy egy szapis kutyat vegyel?
Biztos menhelyen is van hasonlo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!