Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg lehet nyers marha...

Tényleg lehet nyers marha csontot adni a kutyának?

Figyelt kérdés

Kezdő kutya gazdi vagyok és még nem vagyok kellő jártas az ilyen kérdésekben.

Ilyeneket hallottam hogy csirke és szárnyas csontokat csak nyersen mert csöves csontok (én sehogy nem szoktam neki adni) disznó csontot csak főzve vagy hő kezelve (általában ezt szoktam neki adni) marhacsontnál meg mindegy lehet főzve vagy nyersen.

Válaszokat előre is köszönöm

Loki nevében is (2 éves boxer)

jún. 15. 06:37
 1/6 anonim ***** válasza:
35%
Csontot főve nem adunk. Semmilyet.
jún. 15. 07:06
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Igen, halálos betegségeket nem szedhet tőle össze, de azért apránként mutasd be, mert egy bélgyulladást még összehozhat, mert nyers és egy tápos, néha főtt kajás kutya gyomra nincs erre felkészülve.
jún. 15. 08:12
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Igen, de inkább porcot vagy porcos csontot. A nagy csontdarabok okozhatnak bélelzáródást.
jún. 15. 14:10
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Álltalában borda csontot szoktam neki adni vagy ha húslevest főzünk akkor az orja csontot.

De húsvétkor megkapta a csülök csontot azon napokig nyamogott.

Láttam a kisállat eledel boltokban füstölt marha lábszár csontot de majdnem nagyobb mint a kutyám 😅

Meg ilyen szárított bőr valamiket amik csont formákra van kötve meg csomozva de ez utóbbi nem volt épp bizalomgerjesztő

jún. 15. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:

A főtt csonttal ésszel, mert iszonyú székrekedest okozhat.

Nyers marhalabszarat pl adhatsz nyersen szórakozni.

jún. 16. 09:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Marha csontot lehet nyersen is,viszont sokáig ne hagyd rágódni nagyobb csontokkal,mert székrekedést okoz.

Egyik ismerősöm is mesélte,hogy milyen jó 6 órán keresztül rágott vmi rohadt nagy csontot a kutya, aztán sírva kakilt, próbáltunk a kutyának segíteni,alig bírta kinyomni a kakit. meg is akart minket harapni,olyan fájdalmai voltak míg tojt.

Szóval max fél órát hagyd rágni,igazéból meglátod mennyit eszik belőle mennyire fogja a székletét, órákig semmi képp sem hagyd előtte

jún. 16. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!