Tényleg lehet nyers marha csontot adni a kutyának?
Kezdő kutya gazdi vagyok és még nem vagyok kellő jártas az ilyen kérdésekben.
Ilyeneket hallottam hogy csirke és szárnyas csontokat csak nyersen mert csöves csontok (én sehogy nem szoktam neki adni) disznó csontot csak főzve vagy hő kezelve (általában ezt szoktam neki adni) marhacsontnál meg mindegy lehet főzve vagy nyersen.
Válaszokat előre is köszönöm
Loki nevében is (2 éves boxer)
Köszi a válaszokat.
Álltalában borda csontot szoktam neki adni vagy ha húslevest főzünk akkor az orja csontot.
De húsvétkor megkapta a csülök csontot azon napokig nyamogott.
Láttam a kisállat eledel boltokban füstölt marha lábszár csontot de majdnem nagyobb mint a kutyám 😅
Meg ilyen szárított bőr valamiket amik csont formákra van kötve meg csomozva de ez utóbbi nem volt épp bizalomgerjesztő
A főtt csonttal ésszel, mert iszonyú székrekedest okozhat.
Nyers marhalabszarat pl adhatsz nyersen szórakozni.
Marha csontot lehet nyersen is,viszont sokáig ne hagyd rágódni nagyobb csontokkal,mert székrekedést okoz.
Egyik ismerősöm is mesélte,hogy milyen jó 6 órán keresztül rágott vmi rohadt nagy csontot a kutya, aztán sírva kakilt, próbáltunk a kutyának segíteni,alig bírta kinyomni a kakit. meg is akart minket harapni,olyan fájdalmai voltak míg tojt.
Szóval max fél órát hagyd rágni,igazéból meglátod mennyit eszik belőle mennyire fogja a székletét, órákig semmi képp sem hagyd előtte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!