Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyomkereső kutya bármilyen...

Nyomkereső kutya bármilyen élőlényt tud követni?

Figyelt kérdés

Ha egy kutyát kiképeznek emberek követésére, akkor az a kutya vadállatokat is tud követni? Teszem fel, van egy német juhászom, kivan képezve hogy tud személyeket követni, akkor az a német juhász vadász kutyaként tud követni egy vaddisznót?

Sok ehhez értő embert kérdeztem, akinek van ilyen képzett kutyája, mit gondol... Mi volt a válaszuk? "Miért akarok én német juhásszal vadászni?"

2010. okt. 30. 13:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem az a kérdés, hogy a német juhász a legalkalmasabb-e rá, hanem hogy képes-e rá, és igen, képes rá. Minden kutyában van vadászösztön, még pl. a yorkikban is.
2010. okt. 30. 15:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Szinte minden kutyát ki lehet képezni nyomkövetésre és vadászatra is! Van nálunk pld egy kis tacskó, ami kotorékeb, de mégis nyomkereső - konkrétan robbanószer kereső kutya hivatalosan is! Néha látni a tévében, még egyenruhája is van: "Tűzszerész" felirattal :)
2010. okt. 30. 15:24
 13/17 capsread ***** válasza:
A yorkit kifejezetten vadászatra (patkány, egér) tenyésztették ki.
2010. okt. 30. 16:27
 14/17 capsread ***** válasza:
Ja, amúgy az én Parson Russellem papája hivatásos drogkereső volt anno, szóval, a kis kutyának is jó a szimatja. És bármit megtalálnak. Katonai, fegyver és vadász boltokban lehet kapni speciális, teljesen szagtalan rongyot. Megfogod, rányomod arra, amit szeretnél, hogy a kutya kövessen, az orra alá nyomod és azt mondod: KERESD! És keresi is.
2010. okt. 30. 16:30
 15/17 anonim ***** válasza:

Adott vaddisznót nem tud követni, mert nem tudod neki megmutatni a szagát.

De vadászat közben nem nyomkövet, olyankor a szaglás csak mellékes, ott egy zsákmányösztön hajtja,és a zsákmány ami után fut, legalábbis vaddisznót felhajtani szoktak azt hiszem.

Tehát megtalálni meg tudja, a bokorból ki is tudja ugrasztani, de onnantól kezdve mit kéne tennie?

2010. okt. 31. 00:04
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem erre gondoltam, hanem, ha meglőnek egy vadat, és elmegy, és megkell kerestetni kutyával.
2010. okt. 31. 07:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát akkor meg tudja csinálni, ha tudsz neki szagmintát adni. Mert ahol meglőtték, ott tudsz neki mutatni egy szimatkatlant, amit ha már jól ért, akkor az alapján meg tudja keresni, igen. Gyakorlatilag bármelyik kutya képes rá, ismerek nyomkövető mopszot :D
2010. okt. 31. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!