Kutyafuttató mellett nem tudunk nyugisan elsétálni. Mit csináljunk?
Adott egy park, és ott van 1 nagy futtató. A parkban gyakran sétálunk a kutyusommal és ha elmegyünk a futtató irányába akkor onnantól kezdve a pórázszabály meg szűnik létezni, elkezd húzni. Nagyon nehéz dolgozni vele akkor. (Majdnem 2 éves keverék kutyus). Figyel, vagy legalábbis próbál de a futtató érdekesebb neki.
Mostanában csak elsétálok vele az ajtó előtt és tovább megyünk, főleg ha nagyon nem működik velem együtt. Ha szépen sikerül elsétálni az ajtóig, akkor megyünk csak be.
De ez nem segít. Az ajtónál konkrétan már húz oda mint az őrült.
Természetesen értem, hogy imád ott lenni, és fun neki az egész. Csak ha nem az a cél, és éppen feladatban lennénk, akkor nagyon nem mennek a dolgok.
Valami tipp, hogy lehetne erről leszoktatni?
szegény kutya :(
képzelem, te mennyire lehetsz fegyelmezett, a kutyától bezzeg elvársz mindent
Inkább sétálgass fel-alá és ha szépen megy, menjetek be. Szerintem így hamarabb össze fogja rakni, mintha csak egy próbát adnál neki és random elmarad vagy jön a jutalom (meg ez kicsit lelketlen is).
Egyébként én is hagyni szoktam egy kis megőrülést néhány helyzetben, egészen addig, amíg nem okoznak vele fizikai fájdalmat nekem és rájuk sem veszélyes.
Az a probléma, ha őrülten húz oda a futtatóhoz akkor általában őrülten is fog bent játszani, mert elképesztő módon felpörög. Nem véletlenül akarom leszoktatni erről.
Megpróbálunk majd vele mellette sétálgatni, hátha úgy előbb rájön. Köszi! :)
Sajnos nem teljesen. Most elkezdtünk vele trénerhez járni (alapból nem emiatt), most már ezzel is foglalkoztunk.
Nem egyszerű vele, de már tudtunk úgy sétálni vele a parkban pár kör séta után hogy már nem oda akart rohanni, ami nála nagy szó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!