Simparica Trio mellett kullancs ment a kiskutyába?
Sziasztok,
8 hónapos, csak kertben/lakásban tartott kutyában ma kullancsot találtunk. Sajnos az erre szánt eszköz mellett a kullancs feje benne maradt, Betadinnal kezeltük.
Simparica Trio mellett ez normális? Nagyon aggódunk, holnap hívom az állatorvost.
Van remény, hogy hat a szer és nem lesz baja a kutyának?
Ne aggódj; nagy valószínűséggel ki fog lökődni. (És ilyenkor már nem fertőz)
A Betadin jó ötlet volt.
És persze beszélj holnap az orvossal, de egyelőre ő is csak annyit fog tudni mondani, hogy valszeg ki fog lökődni, és figyeld, hogy nem piros, duzzadt, és nem kezd-e el növekedni a csípés helye.
Köszönöm a válaszokat, megnyugtatóak, figyelni fogom a kutyust.
Viszont elkeseredtem, mert 3 kisgyerekem van akiket féltek a kullancscsípéstől. Nem gondoltam volna, hogy a kertben vannak ezek a kis vérszívók.
Évek óta márciustól májusig kullancsinvázió van, és igen, a kullancsok a természetben élnek... Röviden tartott fű segít valamennyit, de amíg nincs igazán meleg, addig lesznek bőven.
A kutyának adott bogyó elég, csípés után a kullancs szinte azonnal elpusztul, én még élőt nem találtam az enyéimben, felesleges túlterhelni a szervezetét.
A gyerekeket, ha félted, különféle riasztószerekkel lehet kenegetni, illetve a kullancsok által terjesztett betegségekre vannak védőoltások, én biztos inkább azt választanám. A kutya nem veszélyes ebből a szempontból, sőt, mert ami a kutyát csípi meg, annak annyi, az már nem megy át senkibe.
Mi az, hogy "csak kertben/lakásban tartott" ? Azért sétálni remélem viszitek szegény kutyát.
És hogy hogy nem gondoltad, hogy a kertben vannak? Szerinted, ha becsukod a kertkaput, akkor nem tud bejönni? 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!