Mekkora áramerősségű villanypásztort lehet venni német juhász kutyánál? Melyik a praktikus?
Azzal, hogy bebiztosítja a szökés teljes kizárását a villanypásztorral, igazolja, hogy felelősen tartja a kutyáját. Nem biztos, hogy megoldható egy atombiztos kerítés. Nem egyenesen következik a v.kerítésből, hogy nem foglalkozik a kutyájával. Egy ivartalanított kutya is lehet szökős természettel megáldva.
Nemrég egy kiképzett , dolgozó kutyát kerestek, mert elveszett.Rá nem lehet azt mondani, nem volt vele foglalkozva, unatkozott, ezért lépett meg.
A villanypásztor bizonytalanná teszi egy életre a kutyát.
Persze, aki nem zavar, mert csak a kert tartozéka, annak mindegy.
De aki családtagként tartja, annak nem.
Igen, tudom, sokan alkalmazzák és állítják nincs következménye.
De mondani sok mindent lehet - és a kutyát a kutya sem kérdezi...
22:52,
Hol írtam, hogy láncon legyen? Erős és jó kerítést írtam, vagy kennelt. Ne forgasd ki a szavam, mert a kutyák érdekét nézem és nem az ember kényelmét.
Egyébként egy beagle keverék kiskutya vajon miért is nem lehet lakásban? A beagle különösen falkaállat, nem érzi jól magát egyedül. Ha már nem érdemli meg, hogy nálatok lakás lakó legyen, legalább lehessen egy kinti kutyatársa.
A villanypásztor meg azért teszi bizonytalanná, mert nem tudja kint sem, hogy mikor éri majd "meglepetés". Ugyanis a kutya nem ember, nem tud elvonatkoztatva következtetni, azaz nem érti, hogy csak a ház körül van ilyen.
Hidd el, több ilyen kutyáról hallottam már. Sem a villanypásztor, sem az elektromos nyakörv nem jó hosszú távon, mert a kutya bizonytalan lesz és kiszámíthatatlan.
De nem kell elhinni, csak sajnos nem a saját kárán fog tanulni a buta, hanem a kutyája kárán.
23:14
Nem tudom, hogy ugyanaz vagy-e mint az előző (mert nem merik sokan itt nicknév szerint azonosítani magukat, vajon miért is...?) de a válaszom az előzőben neked is szól.
Sok kutya tesz kárt lakásban. De leszoktatható.
Te sem tudsz egy rossz szokást egyik napról a másikra elhagyni.
Felelőtlenség volt úgy elhozni kutyát, hogy a tartása nem biztosított. Én sem mondom, hogy vigyétek vissza, de a villanypásztor nem a legjobb megoldás -- rá fogsz jönni.
Kell a jó kerítés, vagy biztonságos kennel, ami köré lehet egy kis szabad terület.
A kutya egyén, még ha fajtához is sorolható. Tehát nem egyformán viszonyulnak az elektromossághoz, ahogy az ember sem. Lehet, hogy cinikusan hangzik, de próbáld ki te mezítláb. Hidd el, nem a levegőbe beszélek. Van kutya, aki elviseli, de pl. az egyik ismerősömnek e miatt halt meg a kutyája. Villanypásztorba ütközött és másnapra egy vérrög keletkezett, ami elzárta a szívét.
De végül is te döntesz. Ha aszerint, hogy melyik a számodra szimpibb hozzászólás, a te dolgod.
Azért jobb ha bent van, mert a kutya falkaállat, az ember mellett szeret lenni és nem magányosan kint egyedül.
Neked jó dolgod van bent a családdal, de ő addig kint van magányosan.
Elhiszem, hogy nem érted, sokan nem értik.
Aki együtt él kutyával lakásban, az tudja, hogy nagyságrendekkel másabb a kapcsolat a kutyával. Ezt elmondani, érzékeltetni nem nagyon lehet, ezt csak megélni lehet. Szegényebb vagy nélküle mindenesetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!