Miért ugat a kutya?
Van egy 1 éves bernáthegyink és vannak helyzetek amikor megállás nélkül ugat mint pl.:
-Motorral járok dolgozni és akárhányszor elmegyek vagy hazaérkezem a motort addig ugatja míg lenem parkolok vele.
-Ha kiviszem a kukát a ház elé, a kukát ugatja addig míg átnem lépem vele a kaput, de elötte ott jön mellette és ugrál és ugat mint egy nem normális.
-Amikor jó idő van kiszoktam ülni az udvarra és ilyenkor a kutya is elvan, lefekszik mellém, aztán jön valami kattanás és odaáll elém és elkezd rám ugatni és az égvilágért nem hagyja abba.
-Reggelente mikor látja hogy viszem neki a kaját akkor is mindig elottem ugrál és ugat
Ezeknél a szituációknál teljesen más az ugatás “hangsúlya” mint mikor a kerítésnél egy idegent ugat mert amiket leírtam, olyankor hallhatóan sokkal erőszakosabb a hangja és idegesítőbb meg talán kicsit magasabb is mert az idegeneket teljesen elviselhető mély hangon ugatja.
Nem tudom hogy tudnám megtanítani neki azt hogy ezekben a helyzetekben ne ugasson mert semmit nem ér el vele viszont bármit csinálok sehogy se hagyja abba. Előre is köszönöm a válaszokat!
Etetésnél ugat, amíg meg nem kapja az ételét. Hazaérkezéskor ugat, amíg le nem állítod a motort. Gondolom a pihenéskor rád ugatás is addig megy, amíg fel nem állsz/nem csinálsz valamit.
Azért ugat, mert te ezt tanítottad neki és erre erősítettél rá idáig. Nem egyértelmű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!