Melyik kutya vonza a tekintetet? "Különleges"?
Második kutyának szeretném! Szinte abszolút nincs ideálom. Amit nem szeretnék: husky, alaszkai malamut, belga juhász, dalmata, dobermann! Nekem keverék kutyám van, fekete... soha nem kaptam meg, hogy milyen különleges lenne..(Persze attól még imádom).
Így eldöntöttem, hogy másodiknak egy olyan kutyát szeretnék, akivel ha bemegyek a kutysuliba, az egyik "legkülönlegesebb, tekintetet vonzó" kutya legyen!
Nektek mi az ilyen ideál? Mit ajánlotok?
Én a szép, igényesen tartott pulit, pumit, mudit nézem meg mindig az utcán. Illetve a szálkásszőrű tacskót, mert szerintem a kelleténél sokkal több embernek van tacskója, de mindegyik rövidszőrű.
Azt nem kommentálnám, hogy az a kutyaválasztáskor a szempont, hogy a kutyaiskolában megnézzék. Aki ért az adott fajtához, az a szép példányt úgyis megcsodálja, neked meg inkább azt kéne szem előtt tartanod, hogy milyen habitusú, a te életstílusodhoz mennyire illik, illetve a nevelését a te kutyás tapasztalatoddal el tudod-e végezni.
Nekem a husky és a malamut olyan, hogy megakad rajta a szemem és a végtelenségig tudok bennük gyönyörködni. De mint írtad, te azt nem szeretnéd.
Amúgy személy függő, ki milyen kutyákat tart különlegesnek. Olyat úgyse találsz, akit mindenki körbe fog ajnározni, hogy jajj de csodás.
Hát figyi, azért nem mindegy milyen kutyát valasztasz, első körben az életviteledhez megfelelően válassz kutyát.
Ha például mondjuk nem vagy sportos, akkor a Mali nem jöhet szóba. Ha pedig naponta jársz futni és bicikli túrákra, akkor pedig nem érdemes beaglet választani.
Nálam a kaukázusi juhász és a rottweiler viszi a prímet. Ezeket mindig megcsodálom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!