Kinek milyen kutyaugatást gátló nyakörv vált be ? Biztos hogy nem ugat tőle a kutya ? Ki melyiket ajánlja kistestü kutyákról van szó Egyik 6 kg másik 11kg
Ahan, szóval ami eddig semmilyen szintű eredményt nem hozott az majd 4 év után talán fog csak legyek kitartó.
Azok voltunk. Ő ilyen. Mint nekünk, nekik is van egy személyiségük, amin talán lehet változtatni, de bizonyos dolgokat emberekből sem tudsz kinevelni akkor sem ha ő is akarja. Pláne nem felnottekbol.
A kerítés teljesen átlátszatlan, neki nem is a vizuális ingerekkel hanem a hangokkal van baja. Dugjam be a fülét?
Egyébként meg a nyakörv úgy működik hogy 2szer sípol először hogy figyelmeztessen. Csak sípol, nem ráz. Harmadszor lead egy kis áramot, de éppen csak annyit hogy megrázza a fejét és befogja, még csak nem is vinnyog fel. Általában a kutyák gyorsan megtanuljak hogy jó ha már a sipolasra befogjak és egy két alkalom után nem jutnak el a razasig. Szóval nem kell úgy beallitani a dolgot mintha szegény kutya Auschwitzban élne.
Az előzö kommentben még másfél év volt, most már hirtelen 4? Jólvan 😂
Faluban nőttem fel, ahol minden háznl volt legalább egy kutya, de nem volt ritka a három vagy több sem.
Egyáltalán nem zavart az ugatás, sem a kakaskukorékolás, sem egyéb állatok zaja.
Kertvárosban, faluban, vidéken való életvitellel ez együtt jár.
Sajnos olyan világban élünk, ahol a szomszéd feljelentheti a kakasomat, akit halálra ítélhet a bíróság és engem pedig eltilthat a kakastartástól, csak azért mert a városból ideköltözött a szomszéd és zavarja a kukorékolás...
A kutya ugat, a kakas kukorékol, stb. Ez van, ezt kell elfogadni.
Én is falun nőttem fel és egyáltalán nem normális hogy a sok elhanyagolt kutya őrjöng folyamatosan mert be van már csavarodva az ingerszegény bezártságtól.
Mindenképpen szakemberhez fordulnék első körben. Ha ő sem tud segíteni akkor egy másikat keresni. Rengeteg elismert kutyakiképző van, de olyan nem létezik, amelyik mindegyik kutyához ért. Első körben arra kéne rájönni, miért ugat. Félelem, territorialitás, trauma, ptsd...
Egy kutyánál sincsen veszett ügy, én szurkolok.
#19 na igen. Gondolom akik ítélkeznek azoknak soha nem volt igazán ugatos kutyájuk. Én se értettem eleinte hogy mi a fenéért nem neveli meg a szomszéd azt a dögöt aki örökké ugatott. Mert nekem huskym volt, nagy ritkán vonyított, ugatni kB soha, szóval nem sokat hangoskodott, nem volt ilyen gondom.
Aztán az örökbefogadott, utcai vegyes után megértettem hogy vannak kutyák akiknel semmi nem használ igazán. Egyrészt mert nagyobb a területvédő ösztönük, másrészt mert ki tudja milyen traumákat hordoznak (ő például borzasztó hevesen reagál a guruló dolgokra, banyatank, roller stb) és mert van egy ilyen személyiségük, amit bizonyos szintig lehet alakítani, de soha nem lesz olyan csendes mint a husky.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!