Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam hozzá a...

Hogyan szoktassam hozzá a pórázhoz?

Figyelt kérdés
Ma nagy nehezen (kb fél óra alatt) feltornáztam a kölyökkutyusomra (4 hónapos) a hámot, de nem tetszett neki! Mármint szerintem csak egy újfajta rágójátéknak tekinti, mert végig rágta, alig lehetett kiszedni a szájából. amikor feltettem rá a pórázt, akkor meg azt, nem a hámot. De vmelyik mindig a szájában volt! Hogyan fogok így vele kimenni az utcára sétálni? Hogy szoktassam hozzá?
2010. okt. 29. 17:44
 1/7 anonim ***** válasza:

a válasz egyszerű!

JUTALOMFALAT!

vegyél neki valami finomat,amit szeret,és csalogasd,amikor jött veled egy kicsit akkor adj neki jutalomfalatot és nagyon dicsérd meg.

És ezt így csináld tovább.

Menni fog,de kell egy kis idő,nem lehet fél óra alatt megtanítani neki:)

2010. okt. 29. 17:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Minek neki hám? Nem lesz semmi baja a nyakörvtől se és sokkal egyszerűbb felrakni és elviselni.
2010. okt. 29. 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

2. megcáfolnám a válaszod.

Mind a nagytestű mind a kistestű kiskutyáknak jobb a hám,mert nem fojtja őket.(és ezzel együtt nem utáltatjuk meg a kutyánkkal a sétálást már a legelején egy életre)

Kérdező..tökéletes választás a hám,minden kutya jobban szereti,mint a nyakörvet.

A kiskutya meg megtanulja hamar a menést:)

2010. okt. 29. 18:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Sokan mondták, h inkább hámot vegyek neki, mert akkor ha nagyon húz nem fojtja a nyakörv.
2010. okt. 29. 18:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg hámmal ugyanúgy fog húzni. Sőt...

Én is a sima nyakörvre szavazok. Mellesleg ha szépen megtanul pórázon menni, nem fog fuldoklani a nyakörvtől.

Hámot akkor veszek, ha majd valamit húzatni akarok a kutyával:)

2010. okt. 29. 18:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem, h hámmal nem húz, hanem úgy, hogyha húz, akkor nem fojtja annyira, mint a nyakörv, mert a hám nem a nyakát öleli körül!
2010. okt. 29. 19:48
 7/7 MME ***** válasza:
De a kutya nem húzhat! Ezt kéne megérteni. És nem fogja megutálni a sétát a nyakörvtől, az tuti. Ha meg szépen sétál, nem mindegy, hogy melyik? Akkor a nyakörv sem fojtogatja.
2010. okt. 29. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!