Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam pórázhoz?...

Hogy szoktassam pórázhoz? Vagy húz, vagy lefekszik. Segítesz?

Figyelt kérdés

Kölyökkutyám van, azt mondta az orvos jövőhéttől lehet vinni az utcára is. Gondoltam elkezdem szokatni a pórázhoz, bent a házban. Nem tetszik neki, rángat, ha megállok (a Fennel módszer szerint), utána elindulunk megint rángat, ha nem hagyom neki, lefekszik, és nem mozdul. Még csak fel semm áll, mint aki nem is hallja, hogy neki beszélek.Pedig jutalomfalattal próbáltam. Kipróbáltuk az udvaron is kb: 5 percre, ott meg végképp csak rángat.

Ilyenkor mi a teendő?

Semmi bántó eszközt nem alkalmazok...

2010. jan. 26. 10:11
 1/5 A kérdező kommentje:
*sem
2010. jan. 26. 10:15
 2/5 anonim ***** válasza:

első lépés: először rakd rá a pórázt, de nem fogd meg a végét... mászkáljon a lakásban, és húzza maga után. játssz vele úgy, hogy rajta van a póráz, de akkor se fogd meg. ezt ismételd meg párszor. ja, amikor rárakod a pórázt, akkor adj neki jutalomfalatot, ha először odajön hozzád, jutifalat, rárakod, jutifalat.

második lépés: amikor ezt csinálod, és épp játszotok, mondjuk valamit rágcsál, amikor épp észre sem veszi, fogd meg a póráz végét. aztán tök természetesen hívd magadhoz. kis szerencsével először észre sem veszi, hogy megfogtad a pórázt. játssz vele úgy, hogy most már fogod a póráz végét. nem is nagyon kell sétálni, még a szobában sem, csak ugrálni, magadhoz hívni, pár lépést futkározni. ha ez megvolt, utána próbáld azt, amit leírtál.

ja, ha eközben lefekszik, vagy ilyesmi, akkor engedd el a pórázt és játssz vele tovább, úgy, hogy a póráz a földön van, aztán ha elfelejtkezett róla, megint vedd fel a pórázt és játsszatok úgy tovább...

2010. jan. 26. 10:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Nagyjából ezzel próbálkoztam. Az a baj, ha lefekszik, akkor már "duzzog", nem is játszik velem. Szimplán átnéz rajtam...

Ha ez segít, akkor elmondom, hogy angol cocker kisfiú.

2010. jan. 26. 10:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ő úgy gondolja, kettőtök közül ő a főnök.

Javaslom a dominanciádat tedd helyre mielőtt kiviszed sétálni (ehhez nyugodtan használd a Fennel módszert). Valószínű elég domináns kutyát sikerült kifognod, ezért keményebben is kell bánnod vele. Ne puhánykodj, különben megkeseríti hamarosan az életedet. Ez nem jelenti azt, hogy ütni-verni kell őt ( nehogy félreértés legyen belőle).

Amikor elkezd húzni, rántsd meg a pórázt határozottan.

Hogy mekkora erővel ,arra nem tudok tanácsot adni távolról. Neked kell kitapasztalni!

2010. jan. 26. 10:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Osztom az előttem szóló véleményét, lehet, hogy azt hiszi ő a főnök! Nyugodtan használd a "Fennel módszert", nekem is bevált! Nekem Westie kislányom van, igaz a lányok hamarabb behódolnak, de a módszer sztem jó, igaz én a Falkavezérség átvételéhez használtam más eszközt is: MEGHARAPTAM A NYAKÁT :D , de ezt ne úgy képzeld, hogy kitéptem belőle egy darabot, csak éppen annyira, hogy észrevegye magát! A sétálással kapcsolatban meg csak annyit, hogy mi is egy hete járunk sétálni és először még a lépcsőn sem akart lejönni és amikor kiléptünk vele az ajtón ő is lefeküdt, de most rohan lefelé a lépcsőn és alig várja, hogy sétáljunk. Szerintem légy türelemmel, először csak szoktasd a nyakörvhöz/hámhoz, azután a pórázhoz, vidd le nem baj ha az első pár alkalommal lefekszik vagy húz jobbra-balra, az a lényeg, hogy szokja a sétát. Hiszen ez a sok új szag és hang még szokatlan neki, had szokja és meglátod pár nap séta után már fel sem veszi. Amikor már rendesen sétál és nem fél el lehet kezdeni a tanítását, rövid pórázon vezetni a jobb oldaladon és leültetni a kereszteződéseknél stb.

A lényeg: TÜRELEM ÉS KEDVESSÉG!

2010. jan. 27. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!