Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen feltételekkel lehet...

Milyen feltételekkel lehet elhozni 5 hetes kiskutyát?

Figyelt kérdés

Örökbefogadható kiskutyát keresünk, menhelyről vagy olyat, amelyet rossz körülmények közül tudnánk elhozni.

Lett is most egy kiszemelt, szegény családnál születtek kiskutyák. Elmondásuk szerint az anya kutya támadja a kicsiket és nem tudnak értük tovább felelősséget vállalni.

Felajánlottam azt is, hogy fizetek nekik még pár hétre a tartásért, de nagyon azt állítják, hogy az anya kutya bántja őket.

Ha elhozom 5 hetesen a kiskutyát és viszem is orvoshoz, lehet baj? :( Sokat foglalkoznánk vele természetesen.

Az udvaron és a szomszédban sincs másik kutya.

Teljesen tisztában vagyok vele, hogy 8 hetes kor előtt nem ajánlott. De, ha ilyen helyzet van, akkor mit lehet tenni?

Előre is köszönöm a segítséget!

máj. 29. 14:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%
Hogyhogy milyen feltételekkel? Fogod és elhozod. Engem ebben a szituációban egyáltalán nem érdekelne a jogászkodás, a kiskutya élete többet ér, és biztos vagyok abban hogy az nálad nagyobb biztonságban lenne, mint ahol most van.
máj. 29. 15:59
 12/21 anonim ***** válasza:
88%

Én ilyen helyről alapból nem hoznék kutyát, mert nagy eséllyel akár egy milliót is rákölthetsz majd az első évben (nincs oltása, gyatra kaja miatt rossz a bélrendszere, immunrendszere és így pont egy nagyon fontos szocializációs időszak marad ki neki, amikor megtanulhatna kommunikálni más kutyákkal).

Az anya pedig elképzelhető h valóban támadja a kölyköket, ennek oka lehet, onnan kezdve, hogy semmi menekülési lehetősége nincs (pl akár csak a kutyaház teteje), a már említett traumákon, hiányos tápláláson át egészen odáig, hogy sz*r anya, mert van ilyen is, csak ez szelektálódik ki a leghamarabb érthető okokból... Amúgy pont ebben a korban szokták a tenyésztők azt csinálni, hogy csak napi párszor fél-egy órákra engedik a szukát a kölykökhöz, 7-8 hetesen meg már nem szopiznak.

máj. 29. 16:47
 13/21 anonim ***** válasza:
72%

Azt lehet tenni ilyen esetben, hogy szólsz az állatvédőknek, hogy meg akar szabadulni tőlük, esélyes, hogy akár meg is ölik őket, ha nem tudja lepasszolni sehova.

És majd ők intézkednek, elkobozzák az anya kutyát is, mielőtt fél év múlva ugyanez megtörténne, aztán majd tőlük elhozhatod az egyik kiskutyát örökbefogadással a megfelelő korban, megfelelő orvosi ellátással.

máj. 29. 17:06
 14/21 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező, az, hogy ilyen szaporítótól hozol el kutyát az nem mentés és nem örökbe fogadás. Szaporítót támogatsz. Azt támogatod, hogy még több kölyök szülessen ilyen helyre, még több kutya szenvedjen. Márpedig aki szaporítót támogat, abban nulla valódi felelősség tudat van és a legkevésbé sem alkalmas a kutyatartásra.

Inkább ne akarj kutyát, ha így állsz már az elején hozzá.

máj. 29. 17:18
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
A szaporító pénzért szaporít, ezeknél meg felelőtlenség miatt születtek. Nem a szaporítót támogatja, hanem a kutyát. Senki nem fogja az 5 hét miatt a kérdezőt feljelenteni. Ugyanaz az eset, mintha az utcára kidobva találta volna. Itt életmentés van, nem jogászkodás. Ha nem hozza el, elpusztul a kutya. Hogy esetleg, de nem biztosan sokat kell rá a jövőben költeni, ez legyen a kérdező jószívűségének az ügye.
máj. 29. 17:56
 16/21 anonim ***** válasza:
20%

A szaporító akkor is szaporító, ha pénzért adja a kölyköket és akkor is, ha ingyen. Nincs különbség. És nem okoz a kérdező nagy jót ezzel, hisz fél év múlva megint születik 9 kölyök. Majd megint és megint. Azokkal mi lesz? Akkor tenne jót a kérdező, ha a szukát és az összes ottani kutyát elvinné és ivartalanítaná. Az mentés lenne. Ez nem az.

Mellesleg nem írta a kérdező, hogy fog-e fizetni a kölyökért. Sejtem, hogy igen.

máj. 29. 18:38
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen biztos, hogy nem fog fizetni, és annak, hogy most elhoz egy kiskutyát, semmilyen összefüggése nincs azzal, hogy legközelebb is lesz-e szaporulat. Nem lesz kevésbé, ha most otthagyja a kutyát elpusztulni. Pont elég kiadás 1 állatot megmenteni, nehogy már százezres kiadásba meg munkába verd, pláne idegenek állataival, 16-os.
máj. 29. 20:18
 18/21 A kérdező kommentje:

Huh, jó sokan írtatok. Köszönöm mindenki válaszát!

Először is, nem kell fizetni a kutyákért, ingyen adják őket.

Viszont közben kiderült, hogy valóban anyagi okok miatt nem tudná továbbtartani a kutyákat. Így próbálok vele megegyezni, hogy fizetek egy nagyobb összeget, csak maradjanak még a kutyák és az anyjukat ivartalanítsák ezután.

Egyébként egy egyedülálló anyáról van szó és nagyon szeretik a kutyájukat. Ez volt az első ilyen eset, hogy beszökött az udvarukra egy udvarló.

Valóban az lenne a legjobb, ha az összes kutya sorsát tudnám rendezni. Lehet, hogy mi végül kettőt hozunk el, illetve igyekszem segíteni a többinek is jó gazdát keresni.

Gondoltam arra is, hogy állatvédők segítségét kellene kérni, de nagyon szeretik a kutyájuk, beengedik a házba is, igyekeznek mindent megadni neki lehetőségeikhez mérten. Nem szeretném, ha elvennék tőlük és utána mondjuk a menhelyen egy ketrecben élne.

Lehet engem szapulni, de ezek a kiskutyák nem tehetnek arról, hogy megszülettek, ha nem hozok el egyet sem, nem a gazdit fogom büntetni, hanem az állatot.

máj. 29. 21:00
 19/21 anonim ***** válasza:
23%
Na arra a pénzre, amit odaadsz ivartalanításra, keresztet vethetsz! Nagyon maximum úgy tedd ezt, ha te magad mész el velük a kutyadokihoz, és adod az orvos kezébe a pénzt.
máj. 29. 21:36
 20/21 Versenyzővagyok ***** válasza:

Büntetendő

8hetes kora előtt

máj. 31. 05:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!