A kutyák megérzik ha baj van?
Furcsa dolog történik velem épp. Az elmúlt időszakban nagyon sok csalódás ért és nagyon padlóra tettek a történtek. Sokszor akaratlanul is eszembe jut hogy nincs értelme maradni, pedig nem ilyen beállítottságú vagyok.
Három napja a közös családi kiskutyánk, aki eddig ezt sose csinálta, folyamatosan itt van mellettem a szobámban. Tegnap végig itt kuporgott mellettem az ágyon és el sem mozdult. Éjszaka folyamatosan kilöki az orrával az ajtót és bejön csak körbejárja az ágyat és ellenőriz.
Ma reggel is arra keltem, hogy ki be mászkált csak hogy ellenőrizzen.
Most épp itt fekszik megint, de nem jön ide ahogy eddig szokott, hogy ide bújjon, csak fekszik az ágyam mellett.
Olyan mintha megérezte volna valamilyen módon.. és furcsa számomra, hogy nem mozdul mellőlem. Eddig mindig a kertben volt inkább, most bárhova megyek a lakásban jön utánam és néz.
Nem jelenteném ki, hogy minden kutya minden esetben "érzi ha baj van"... viszont nekem is volt egy olyan kutyám,aki mindig tudta, érezte,ha nagyon magam alatt voltam és akkor mindig jött és hozzám bújt, észrevehetően szomorúnak tűnt olyankor.Ott feküdt mellettem, rám tette a fejét, mintha vigasztali próbált volna.Ő igaz barátom volt. És mikor jobban lettem,neki is jobb kedve volt.
Egyébként most nagyon mély ponton vagyok én is, ha esetleg van kedved beszélgetni, vagy csak megosztanád valakivel a bánatodat, írj nyugodtan privátot, hátha tudok valamit segíteni.
3 nincs abban semmi misztikus, hogy a kutyák érzékenyebbek a hangulatváltzásokra, mint mi emberek.
Miután nekik nem foglalja le az agyukat a nyelv, beszéd stb., ök kénytelenek minden más rezdüléspnkböl, árasztott szagokból (ugye a kutya orra vagy 10 ezerszer érzékenyebb a mienknél) kitalálni, hogy milyen a hangulatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!