Miért morog (támad) a kutya ha a szemébe nézek?
Ha egy ember a kutya szemébe néz, azzal kihívja a kutyát, ez egyértelmű felhívás a támadásra. Ez a helyzet idegen kutyánál. De a sajátod erre nem reagálhat agresszióval. Ilyenkor hosszasan, tehát pl. 5 másodpercig vagy tovább a szemébe nézel, vagy elég, ha csak belenézel a szemébe? Egyik esetén sem moroghat rád, de a kettő között van különbség.
Jó lenne ismerni a kutya előéletét, anélkül nem lehet személyre szabott tanácsot adni a kutyádra. A probléma mindig két dologból fakadhat, az egyik biológiai, vagyis hogy gyenge idegrendszerrel született. A másik pszichológiai, tehát nevelés kérdése. Szerinted nálad melyik állhat fenn? Ha leírnád, hogy hogy tartod és hogyan neveled, akkor abból már megtudhatunk valamit az okáról.
Előző vagyok. Majd elfelejtettem, ha te félsz, akkor a kutya is félni fog és onnan nincs messze az agresszió.
Valószínűleg csak azért morog a kutya a gyerekekre is, mert ő a főnök a házban és egy falkavezér nem hagyja, hogy csak úgy hozzáérjenek. Neked sikerült azt a fajtát bevállalnod, ami nem való neked. Volt neked korábban kutyád?
Zökkentsd ki. Tehát ha morog, ne simogasd, meg ne beszélj hozzá, egész egyszerűen zökkentsd ki valamivel. Ültesd, vagy fektesd le, vagy lökd odébb, vagy teljesen mindegy, és ha abbahagyta a morgást akkor dícsér.
Másrészt ebbe meg tényleg nem akarok beleszólni semmi közöm hozzá, de azon ne csodálkozz, ha a gyerkőc húzni akarja a kutyát az meg morog. Nem minden kutya viseli jól a gyerekek "támadásait". Egy olyan kutya, ami hagyja fülét farkát húzni, a kisgyereket kíméletlenségre neveli. Tisztelje a gyerek a kutyát.
Ha a gazdával szemben egy ilyenre bemorog a kutya 4 hónaposan, akkor én is mindenképp a sulit javaslom.
Azért szemkontaktus és szemkontaktus között is van különbség. nekem elvárásom, hogy a kutya nézzen a szemembe, pl. lábnál követésnél, vagy helybenmaradásnál, meg egyéb feladatoknál, és ez nem is konfliktus forrás.
De pl. egy sima szembe nézéssel el is tudom küldeni magamtól ha fenyegetően nézek rá. Szoktunk így párbalyozni, tesztelem mennyi idő után tér ki, én sosem térek ki.
Az enyém is bulldog, csak angol. Ezek kis kőfejű, makacs domináns kutyák, elég fontos idejében elkezdeni a számára megfelelő nevelést, mert később könnyen gond lehet belőle.
Érdemes lenne vele suliba menni, és még most kiskorában elfeljtetni vele ezzt a hülyeséget, mert két gyerek mellett ez tényleg nem játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!